Annonce
Fyn

OB mødte Nordsjælland: Det endte i det rene virVAR

Endnu en gang skal dommer Jonas Hansen afvente et vink fra VAR-rummet, mens uret tikker og hele verden er fra forstanden. Tillægstiden blev også forlænget til hele elleve minutter, fordi der under corona-perioden er mulighed for at skifte fem mand pr. hold. Foto: Claus Fisker/Scanpix
OB maste FC Nordsjælland efter pausen og burde have vundet en kamp med elleve minutters tillægstid.
Annonce

Fodbold: Mange af de 300 sponsorer kiggede undrende på hinanden og OB's ledelse gik fra skærm til skærm for at finde ud af, hvad der rent faktisk foregik.

Havde der været 5000 tilskuere eller flere på stadion, så var det hele endt i en øredøvende pibekoncert, fordi ingen vidste, hvad der rent faktisk var fat og hvilke overvejelser, der var i VAR-rummet og hos dommer Jonas Hansen og hans mænd.

Helt galt gik det, da Jørgen Skjelvik sparkede bolden ud til stor irritation for OB-træner Jakob Michelsen. En Nordsjælland-mand var skadet men ikke i hovedet, så Farum-drengene burde selv have skaffet bolden af vejen.

Det var optakten til tre udskiftninger hos gæsterne, der i slutfasen var helt færdige og mast ned rent fysisk. Og pludselig blev spillet ikke genoptaget og set udefra burde Nordsjællands målmand have gået ned i sit mål i stedet for at trække tiden.

Men det var ikke årsagen til forsinkelsen. Et VAR-kamera var gået i stykker og så skulle der ventes på skruetrækker, hammer og segl. Ved to annullerede mål først til OB og siden til Nordsjælland gik der alt for lang tid, inden VAR-dommen faldt og det havde et talstærkt publikum næppe accepteret.

Der var ikke oplysning nok til folket fra storskærme og ansvarlige og det skal blive bedre, hvis VAR skal have en chance for at overbevise.


Et VAR-kamera var gået i stykker og så skulle der ventes på skruetrækker, hammer og segl.


- Det skal blive bedre. I dag tager det alt for lang tid, sagde Nordsjællands træner Flemming Pedersen, mens han ikke var overrasket over, at hans spillere fuldstændig forsvandt fra græsset efter Isaac Attangas mål til 1-0 ti minutter efter pausen.

- Vi har med vilje trænet meget hårdt op til kampen for at være helt klar til at gå 90 minutter, når vi når på den anden side af de kommende landskampe, sagde han forbløffende nok om den halve time i anden halvleg, hvor OB burde have kørt den kamp klart i hus. Men alt for mange dobbelt-chancer blev brændt og Issam Jebali sparkede på trekant-sammenføjningen på frispark.

OB udlignede ellers straks efter gæste-målet på et hovedstød af Emmanuel Sabbi fra Jens Jakob Thomasens stærke hjørnesparksfod og Sabbi viste i mange momenter sin springstyrke og eksplosivitet. Men han manglede kølighed før pausen helt alene med keeper Peter Vindahl - her skulle han have forsinket sit skud og have stødt dybt i bolden.

Annonce

Der var knald på

Fynboerne valgte i perioder et noget lavere pres end mod FC København for at mindske de rum, som knaldperlerne Kamaldeen Sulemana og Issac Attanga kunne løbe i. Kun da Nordsjælland spillede på tredjemand fra Kian Hansen via Mikkel Rygaard til Attanga, kiksede OB's koncentration og så stod der 0-1.

I første halvleg tenderede Issam Jebali at varme bolden en kende for meget, men han blev langt farligere efter pausen, hvor gæsterne til sidst havde svært ved at følge med.

De mange pauser på grund af VAR-kig og reparation af VAR-kameraer og skader var ikke til OB's fordel i anden halvleg, hvor det var Nordsjælland, der havde brug for pauser.

Alexander Juel Andersen fik comeback som højre back i pausen og var nede at bide i græsset to gange efter hårde slag og måtte til sidst skiftes ud. Jakob Michelsen havde bragt ham i stedet for Oliver Lund, der bar rundt på et gult kort efter at have flæsket Mohammed Diomande ved sidelinjen.

Annonce

Usynlig hands

Mod slutningen appellerede samtlige OB'ere for hands og straffespark og efter en tur i VAR-rummet blev det afvist og de gengivelser, der var på stadion kunne i hvert fald ikke bruges som bevisførelse.

Det var temmelig ærgerligt, at VAR-cirkuset skulle stjæle fokus fra kampen og det er ellers blevet lovet, at det lige akkurat i Danmark ikke skal tage lang tid og man lige præcis her i landet har en klar holdning til, hvad der regnes som "clear and obvious".

Men som en klog mand engang sagde - og han blev trods alt Europamester:

Fodbold er afhængig af øjnene, der ser. Og sådan vil det altid være.

Kampen Kort

Superliga, OB-FC Nordsjælland 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Issaac Atanga, Nordsjælland (55) lobber blødt over Oliver Christensen, 1-1Emmanuel Sabbi (57) header hjørne fra Jens Jakob Thomasen direkte i langt hjørne

Advarsler: Oliver Lund, OB (33), Mads Frøkjær-Jensen, OB (55), Martin Frese, Nordsjælland (72), Ulrik Yttergård Jenssen (85), Mads Dyhr-Thychosen, FC Nordsjælland (90+3), Tochi Chukwuani, FC Nordsjælland (90+8).

OB (4-3-3) Oliver Christensen - Oliver Lund (46. Alexander Juel Andersen - karakter: 7 (90+3 Marco Lund)) Kasper Larsen, Jeppe Tverskov, Jørgen Skjelvik - Troels Kløve, Jens Jakob Thomasen, Moses Opondo (77. Aron Elís Thrandarson) - Emmanuel Sabbi, Issam Jebali (83. Mikkel Hyllegaard), Mads Frøkjær-Jensen (90+3 Max Fenger).

FC Nordsjælland (4-3-3) Peter Vindahl Jensen - Mads Døhr Thychosen, Kian Hansen, Ulrik Yttergård Jenssen, Martin Frese (83. Oliver Marc Rose-Villadsen) - Mohammed Diamonde, Jacob Steen Christensen (67. Joachim Rothmann), Magnus Kofod-Andersen (83. Tochi Chukwaini) - Isaac Attanga (83. Oliver Antman), Mikkel Rygaard (80. Ivan Mesik), Kamal-Deen Sulemana.

Bedste spillere:

OB: Emmanuel Sabbi FC Nordsjælland: Magnus Kofod-Andersen

Dommer: Jonas Hansen - karakter: 4 - for ujævn med advarslerne.

Tilskuere: 300 sponsorer.

Næste kamp: Søndag kl. 14.00, AGF-OB.

OB's kararakterer:

Oliver Christensen 7, Oliver Lund 7, Kasper Larsen 7, Jeppe Tverskov 7,  Jørgen Skjelvik 7, Troels Kløve 7, Jens Jakob Thomasen 7, Moses Opondo 7, Emmanuel Sabbi 10, Issam Jebali 7, Mads Frøkjær-Jensen 7.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Statsministeriet indkalder til pressemøde om corona

Fyn

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Annonce