Annonce
Svendborg

Det bumler og brager: Ida Holsts Skole bygger nyt

Byggeriet til nye klasselokaler på privatskolen Ida Holst Skole i Sct. Nicolai Gade i Svendborg er gået i gang. Projektet har med tegninger, planer og tilladelser fra myndighederne været over et år undervejs. Foto: Katrine Becher Damkjær
I 2010 købte privatskolen Ida Holsts Skole det gamle stenhugger-hus, der ligger op til skolegården ud mod Korsgade i Svendborg. Nu er gravearbejdet til en ny bygning til musik- og klasselokaler sat i gang.
Annonce

Svendborg: Det bumler og brager ved siden af skolegården på Ida Holsts Skole i Sct. Nicolai Gade i Svendborg, og et stort hul i jorden vidner om den gamle betonkælder, der hørte til det gamle stenhugger-hus, der vender ud mod Korsgade.

Men lige nu er en stor maskine ved at nedbryde murbrokkerne og i løbet af det næste års tid, skyder en ny skolebygning op af jorden. Privatskolen købte ejendomme helt tilbage i 2010, og har indtil nu været lejet ud.

- Vi har ventet på en passende lejlighed, siger skoleleder Niels Erik Hansen.

Inden for det seneste år har planer og tegninger så været i gang for den nye skolebygning, der kommer til at rumme fire nye klasseværelser, fællesareal samt et nyt musiklokale - alt sammen på 600 kvadratmeter.

- Det bliver luftigt og lækkert, og der kommer til at blive mere rum og plads på skolen, fortæller viceskoleleder Kim Buchardt.

Forberedelserne og nu spadestikket til den nye bygning kommer netop nu, fordi skolen henover det sidste års tid har fået etableret en dobbeltsporet overbygning. Det vil sige, at der er kommet to klasser på hvert klassetrin fra 7. til 9. Der mangler kun én klasse, før det er gennemført.

- Vi vil gerne have et mere dynamisk ungemiljø, siger Niels Erik Hansen.

- Vi oplevede, at det var lidt sårbart, hvis man for eksempel ikke havde fået nogle venner i den klasse, man gik i, så derfor besluttede vi at lave dobbeltspor, og det har også vist sig at have en god effekt, og efterspørgslen er til det, tilføjer Kim Buchardt.

Og det er en af grundene til, at skolen, i samarbejde med bestyrelsen, besluttede at tage ejendommen, der vender ud mod Korsgade i brug.

Skoleleder Niels Erik Hansen (t.v.) og viceskoleleder Kim Buchardt (t.h.) fra Ida Holst Skole fortæller om det nye byggeri, der får indgang fra Korsgade og skal rumme fire klasselokaler, fællesareal samt nyt musiklokale. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Tæt på processen

Den nye bygning bliver ikke i moderne glas og stål, forklarer Kim Buchardt.

- Den får det klassiske udtryk med røde teglsten og selvfølgelig med moderne pædagogiske rammer indendørs, siger han.

Lokalplanen overholdes, og bygningen kommer til at nå ud til kanten, så den flugter med Korsgades andre bygninger, og der vil komme en passage, som leder fra Korsgade og ind i skolegården. Skolen har haft en rådgiver på.

- Men ellers har vi jo været tæt på hele processen. Der kommer ikke lige andre og klarer det for en, siger Niels Erik Hansen.

- Nej, vi har valgt alt helt ned håndvaskene, tilføjer Kim Buchardt.

- Så det er forløsende at se, at det nu rent fysisk er i gang. At skovlen nu er i jorden, og at det rykker, jubler Kim Buchardt.

Den nye skolebygning forventes at stå færdig i maj eller juni næste år.

Sådan bliver facaden ud mod Korsgade på den nye skolebygning på Ida Holsts Skole i Svendborg. Det er tegnet af Praksis Arkitekter.
Byggeri i gang på Ida Holsts Skole i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Byggeri til nye klasselokaler og musiklokale på Ida Holsts Skole er gået i gang. Foto: Katrine Becher Damkjær
Viceskoleleder Kim Buchardt på Ida Holst Skole viser her tegningerne for det nye byggeri, der kommer til at stå færdig i maj/juni 2021. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce