Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det boomer: Plads til flere sejlende gæster i Faaborg

I dette bassin har Faaborg Havn fjernet fortøjningspælene og gjort plads til yderligere 30 både. Det bliver der brug for i år, da der spås flere både end sidste år. Foto: Mads Ingemann
Sommeren 2020 sprængte alle rammer i Faaborg, hvor rekordmange sejlere besøgte byen. Faaborg Havn tror på samme mængde besøgende i år og også flere. Derfor har havnen gjort plads til, at endnu flere både kan lægge til.

Faaborg: Der bliver trafik i lystbådehavnen denne sommer og sikkert også mere end sidste sommer, hvor sejlmasterne fyldte godt i havnebassinerne.

- I juni har vi haft flere gæster i havnen end sidste år, så det bliver en god sommer. I alt havde vi omkring 13.000 overnattende både i havnen hele sidste år. Vi er på 1000 mere i år, fortæller chef for Faaborg Havn, Frank Faxøe.

Efter sidste års besøgstal har Faaborg Havn brugt vinteren på at gøre plads til flere gæster i det inderste bassin ved Havnegade og Vestkaj.

Annonce

- Vi har fjernet fortøjningspælene i bassinet, så man kan ligge langskibs og uden på hinanden. Der er nu plads til omkring 30 ekstra både derinde, forklarer Frank Faxøe og tilføjer:

- Men det kommer an på størrelsen af bådene, for der kommer jo nogle store både herind.

Plads til flere fastliggere

I det nyrenoverede bassin ligger sejlbåden Nordstjernen tøjret til kajen. I cockpittet sidder Henrik Boe Jacobsen fra Aabenraa og nyder en øl i solen. Søndag lagde han og familien til i havnen.

- Det er tredje år i streg, at vi er her. Faaborg er et dejligt sted at lægge til, for byen har en masse at byde på, og ungerne kan hygge sig ved Havnebadet. Og så er der ikke mindst naturen i øhavet, fortæller skipperen.

Især Det Sydfynske Øhav får lystsejlerne til at sætte kursen mod Faaborg, og sidste sommer resulterede i mange nye bådejere. Noget som kan mærkes i Faaborg Havn, hvor efterspørgslen på fastliggepladser er steget.

- Vi har ikke oplevet før, at vi nærmest har udsolgt på fastliggerpladser, så nu er nogle gæstepladser inddraget til fastliggerpladser, fortæller Frank Faxøe.

Chef for Faaborg Havn Frank Faxøe ser frem til mange besøgende i havnen denne sommer. Foto: Mads Ingemann

I alt har havnen 75 gæstepladser foruden de 30 nye pladser i det inderste bassin. Selv om størstedelen af pladserne i havnen er til fastliggere, gør det ikke noget for besøgstallet.

- Fastliggerne sejler også ud i flere uger ad gangen, så gæster finder altid en plads, når de kommer ind, siger Frank Faxøe.

Det er altså ikke som en campingplads, hvor pløkkerne slås i, og man bliver i flere uger. For gæster i havnen er det oftest få overnatninger ad gangen, lyder det fra Frank Faxøe.

- Det er mest om morgenen og om aftenen, at der er flest i havnen, da de sejler om dagen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Har sejret sig ihjel: 20 år gammel Svendborg-forening er nedlagt

Langeland For abonnenter

Langeland kan ikke tillade sig at have hellige køer: Friplejehjem gør det fantastisk - det offentlige er ikke nødvendigvis det bedste

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Altmuligmanden tjente 10 millioner, og nu er der kun to ejere af begravelsesforretningen

Svendborg

Mere fokus på farlige skoleveje: Politikere afsætter tre millioner til cykelstier

Navne For abonnenter

25 år med campingpladsen som arbejdsplads: - Det har ikke altid været lige nemt

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Landsby i forfald: Et trist syn møder os på vejen gennem Nr. Broby

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

Tre mænd med hjerteproblemer løb for livet til HCA Marathon: For 10 måneder siden kunne Allan, Thomas og Brian blot løbe 100 meter

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Svendborg

Mange er blevet testet: Coronavirus er på retur i Svendborg

Svendborg For abonnenter

Først blev de smidt ud - nu dukker de op på nye lister: Se her, hvor de afviste kandidater stiller op

Svendborg

Uheld på Svendborgsundbroen: Person lettere tilskadekommen

Annonce