Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det bliver hot: Dobbelt så mange får en varm vinter

Der er ikke megen varme i saunaen lige nu, men man kan sagtens få en fornemmelse af, hvordan det bliver, når den er færdig. På hver sin side af det store panoramavindue i midten er der lavet nye vinduer, så der bliver masser af udkig til øhavet. Foto: Palle Søby
Lige nu er håndværkerne i gang med at udvide saunaen på Havnebadet i Faaborg til det dobbelte. Samtidig laves der tre nye omklædningsrum, hvor man kan låse indefra, mens man klæder om. Vinterbaderne kan glæde sig til, at den nye sauna forhåbentlig kan indvies til efterårsferien.

Faaborg: Vinterbadning er en aktivitet, der er i vækst herhjemme, og selv uden de lokalpatriotiske briller kan man vist godt vove at påstå, at Faaborg er et af de allerbedste steder i hele landet til vinterbadning.

Havnebadet med det lækre træværk en en perfekt ramme - og så er der saunaen! Med den skønneste panoramaudsigt lige ud til Det Sydfynske Øhav.

Men det har været trange tider for Faaborgs vinterbadere i rigtig lang tid. Faktisk har det kun været selve øhavet, der har været optimalt det seneste halvandet års tid.

Annonce

Det skyldes selvfølgelig coronaen, som har betydet, at saunaen har været lukket i lange perioder. Og når den så har været åben, har det været stærkt begrænset, hvor mange der måtte være i saunaen ad gangen - i lang tid maksimalt tre personer.

Det har langtfra kunnet dække behovet, og også før coronaen var der ofte stort pres på saunaen.

Dobbelt så stor sauna

Men nu er der lysere tid og en varm vinter på vej - for dobbelt så mange som hidtil. Håndværkerne er nemlig i disse uger i gang med at udvide saunaen til omtrent det dobbelte.

- Det har længe været et stort ønske at få saunaen udvidet, og vi håber, at vi med udvidelsen nu kan dække behovet, siger Rasmus Schjødt Kold fra Ejendom og Vej i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Under "bølgen" ved Det Blå Støttepunkt laves der nu tre mindre omklædningsrum, hvor man kan låse døren indefra, mens man klæder om. Foto: Palle Søby

Udvidelsen sker ved at inddrage de to omklædningsrum, der hidtil har været på hver sin side af saunaen - et til kvinder og et til mænd. Nu kommer saunaen til at fylde hele bygningens bredde, og ud over det store panoramavindue i midten kommer der to nye vinduer dér, hvor der tidligere var døre ind til omklædningsrummene.

I stedet for de gamle omklædningsrum laves der tre mindre omklædningsrum henne under "bølgen" ved klubhuset i Det Blå Støttepunkt.

De bliver ikke kønsopdelte, men til gengæld kan man låse dem indefra, mens man klæder om, og det ene vil kunne benyttes af kørrestolsbrugere.

Den nye sauna kommer til at fylde hele bygningens bredde. Der er lavet nye vinduer de to steder, hvor der tidligere var døre ind til omklædningsrummene. I midten ses det store panoramavindue, som hele tiden har været der. Foto: Palle Søby

I den gamle sauna kunne man med lidt god vilje klemme otte personer ind - måske 10, hvis det skulle være helt vildt. Nu bliver der plads til op mod 16 personer, anslår Rasmus Schjødt Kold.

- Vi har lavet den så stor som muligt inden for de rammer, der er, siger han.

Annonce

Klar til efterårsferien

- Vi håber at kunne indvie den nye sauna lige op til efterårsferien. Men som det er med byggeriet for tiden, er alt jo med forbehold. Vi har dog prøvet at være lidt snedige ved at få arbejdet udbudt inden sommerferien, så entreprenøren kunne bestille materialer inden ferien og så gå i gang efter ferien. Vi ville gerne vente med at få det lavet til efter Outdoor Sydfyn og efter turistsæsonen, og så har vi prøvet at ramme ind i hullet mellem turistsæsonen og vinterbadernes sæson, forklarer Rasmus Kold Schjødt.

Det er PH Byg, der har hele entreprisen, og der er sat i alt en million kroner af til sauna og nye omklædningsrum.

Mange mener, at det her er Danmarks fedeste saunaudsigt. Foto: Palle Søby
Håndværkere fra PH Byg, der har entreprisen, er lige nu i gang med at lave tre omklædningsrum under "bølgen" ved de øvrige faciliteter på Havnebadet. Foto: Palle Søby
Der er sat ret præcis en million kroner af til saunaudvidelse og nye omklædningsrum. Foto: Palle Søby
De tre nye omklædningsrum bliver ikke kønsopdelte, men man kan låse døren indefra. Foto: Palle Søby
Hvis alt går som planlagt, vil den nye sauna kunne indvies til efterårsferien i uge 42. Foto: Palle Søby
Annonce
Ærø For abonnenter

80-årige Karl Ove fra Ærø kommer snart på landsdækkende tv: - Det havde jeg aldrig troet, at jeg skulle opleve

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Kommunal vejchef sparket ud: Kunne ikke se forskel på dit og mit

Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Svendborg

Helt elektrisk dag: SEF-direktør håber, folk får lyst til at få en varmepumpe eller elbil

Langeland

Klumme om klimabelastning: Grisene er langt foran får og køer, når det kommer til at få mest muligt ud af fodret - selv kyllinger får baghjul

Faaborg-Midtfyn

23-årige Victor hyldes for sit arbejde og humør: Nu har han fundet den fine skjorte frem

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Faaborg-Midtfyn

Radikale peger på Stavnsager og allierer sig med venstrefløjen

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Fyn

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Annonce