Annonce
Ærø

Derfor var Ærøxpressen aflyst: Skipperen faldt i maskinrummet og måtte køres på hospitalet

Ærøxpressen blev onsdag aften aflyst, fordi en skipper faldt i maskinrummet. Arkivfoto: Søren S. Nielsen
Afløser måtte sejles til Rudkøbing med Birkholmposten.

Rudkøbing: Ærøxpressen måtte onsdag aften aflyse sine sidste ture, fordi der var sket en arbejdsulykke på færgen.

- Da færgen kommer i havn i Rudkøbing, går skipperen ned i maskinrummet for at ordne noget. Hun falder og slår sig og bliver groggy, og hun bliver derfor kørt direkte på sygehuset i Svendborg. Heldigvis er der ikke sket noget alvorligt, og hun er hjemme igen og har det efter omstændighederne det godt, fortæller Boye Kromann, der er direktør i Ærøxpressen.

Da færgen var uden skipper, måtte chefskipper John Andreasen, som bor i Marstal, sejles til Rudkøbing med Birkholmposten for at sejle Ærøxpressen tilbage til Marstal.

- Det var årsagen til, at færgen blev så forsinket, at vi var nødt til at aflyse de sidste ture, forklarer Boye Kromann.

I dag sejler færgen igen efter sejlplanen, og den skipper, som faldt i maskinrummet, er nu sendt på landlov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Kan man kaldes en doven tøsedreng efter 321 timers arbejde om måneden?

Læserbrev: Det er sårende og uhyggeligt at blive beskyldt for at være doven med så mange timers arbejde. Jeg havde f.eks. i august 2019 321 vagttimer, uden at få tillæg for overarbejde, uden provision eller tak. Hvis Helle Linnerup mener, at vi ville dø allerede onsdag, hvis vi var på hendes arbejde, så håber jeg, at hun finder sig et mere afbalanceret job, hvor man ikke er ved at dø. Det er ikke noget hædersbevis. Det er kun farligt for psyke og helbred, og en potentiel byrde for vores sundhedsvæsen. Vi fastholder at overenskomsten er fejlfortolket af både vognmanden og fagforeningen 3F. I lokalaftalen står der blot, at den daglige arbejdstid kan være op til 10 timer. Ikke, at der skal arbejdes 48 timer om ugen. Intet om timeløn, intet om aftalt antal rådighedstimer (tilkaldevagttimer). Alligevel påstår Vinderup Taxa, at alle SKAL arbejde 48 timer om ugen. Vi chauffører på Ærø påstår, at vi slet ikke har nogen rådighedstimer, men kun vagttimer. Jeg kan dokumentere, man ikke kan køre provisionskørsel på Ærø. Jeg førte samtlige chaufførers detaljerede regnskaber hver måned, og ingen har nogensinde opnået provisionsløn. Der er mange ventetimer, men det er ikke det samme som frihed. Det har Østre Landsret lige stadfæstet i en dom. Der er kun en chauffør per vagt. Vi er selv vagtcentralen. Vi skal tage telefonen i hele tidsrummet (9-13 timer). Vi kan ikke holde pause. Vi SKAL køre alle ture, der bliver tildelt os. Både FLEX, kontoture, kontraktkørsel, færgekørsel og almindelig taxa. Vi kan ikke takke nej til en tur, og vi kan ikke slukke telefonen, når vi går på toilettet. Derfor kan vi ikke udnytte ventetiden til noget fornuftigt – vi er på vagt og på arbejde, ligesom brandmænd og læger. Jeg tror næppe, at læger vil gå med til kun 25 procent i løn i tidsrummet mellem akutpatienterne. Adrenalin niveauet stiger når man har vagten, fordi vi ved ikke, hvilke ture vi får eller hvornår. Det er forkasteligt, at vi kører på en turistoverenskomst. Vi kører primært sygetransport og kørsel for øboer. De lange vagter aften og nat, tærer på os selv og familielivet. 30-45 minutters ventetid mellem turene betyder ikke, vi kan nå at "vaske vægge ned" eller "slå græs", hvis vi holder i taxaen i Søby og har en bytur i Marstal om tre kvarter.

Annonce