Annonce
Debat

Derfor siger Venstre ja: Flest fordele ved butikscenter

Kommunalbestyrelsesmøde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Søren Kristensen (V) Foto: Kim Rune
Annonce

Lokaldebat: Efter seneste kommunalbestyrelsesmøde var der i avisen en artikel om det kommende projekt med boxbutikker mm. ved og omkring Markedspladsen 7 i Faaborg.


Det kommende projekt kan sikre, at folk fra Faaborg vil blive i Faaborg og handle, og flere udefra vil komme til Faaborg og handle. Dette giver samlet set flere folk i Faaborg, også udenfor turistsæsonen.

Søren Kristensen (V), formand for Teknik og Miljøudvalget.


Projektet vil forskønne området omkring Markedspladsen samt bidrage til yderligere beskæftigelse i byen, og vil generelt styrke Faaborg. Derfor støtter Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen dette projekt og ser frem til det videre arbejde i den retning.

I artiklen var der eksempler på ytringer fra os politikere.

Jeg selv blev citeret for, at projektet ville forlænge turistsæsonen. Jeg mener nu ikke, det var sådan ordene faldt, men nærmere at det kommende projekt kan sikre, at folk fra Faaborg vil blive i Faaborg og handle, og flere udefra vil komme til Faaborg og handle. Dette giver samlet set flere folk i Faaborg, også udenfor turistsæsonen. Hvis en del af dem, der kommer i det nye center, efterfølgende fortsætter til midtbyen og handler, så vil det yderligere være en gevinst for handelslivet i Faaborg.

Det nye center bliver kun til større udvalgsvarebutikker og kan ikke placeres nærmere bymidten end Markedspladsen 7. Nogle boxbutikker flytter dertil og bliver større, og nye kommer til, og det er vigtigt, Faaborg kan tilbyde dette.

I projektet er der desuden indregnet en fastfood-restaurant, som også efterspørges, parkeringspladser mm. Et sundhedshus kunne godt ligge andet steds i byen, men er i første omgang også en del af det samlede projekt, med de store fordele der er i det.

Projektet er nu under miljøvurdering, og sandsynligvis vil der fremkomme forhold i projektet, der kræver ekstra påpasselighed og opmærksomhed i den videre planlægning inden høring, men det vil der blive arbejdet bedst muligt med i det videre forløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce