Annonce
Ærø

Derfor sejler Skjoldnæs med færre passagerer: Redningsflåde gik i stykker og er sendt til reparation

M/F Skjoldnæs har to søndage i træk været udsat for uheld. Senest gik det ud over en redningsflåde, der nu er sendt til reparation i Esbjerg. Den manglende flåde betyder, at færgen må nedjustere sig antal af passagerer fra 150 til 101. Arkivfoto: Andrea Bisgaard
Færgen, der sejler mellem Søby, Faaborg og Fynshav, ramte i søndags en galge, som lavede hul i en af færgens redningsflåder. Flåden er nu sendt til reparation, og i mellemtiden må færgen nedjustere sit antal af passagerer.

Søby: Normalt må M/F Skjoldnæs, der sejler mellem Søby, Faaborg og Fynshav, sejle med 150 passagerer, men i øjeblikket sejler færgen med maksimalt 101 passagerer, fordi færgen mangler en af sine tre redningsflåder.

Det fortæller Jørgen Bekker Hansen, der er økonomi- og personalechef hos Ærøfærgerne.

- Færgen ramte i søndags en galge i Faaborg, som lavede et hul i skjoldet på den ene redningsflåde. Flåden er sendt til reparation i Esbjerg, og indtil den er tilbage, kan vi maksimalt sejle med 101 passagerer, fortæller han.

Ærøfærgerne opfordrer derfor gående passagerer, som vil sikre sig en plads på færgen, til at bestille plads hos færgekontoret. Det kan gøres på telefon: 62524000.

- Vi ved endnu ikke, hvornår flåden er klar. Vi venter svar fra dem, der skal reparere den, siger Jørgen Bekker Hansen.

M/F Skjoldnæs var forrige weekend - søndag den 14. juli - også udsat for et uheld, da en dårlig svejsning gjorde, at der kom havvand ind i tanken, hvilket betød, at færgen mistede sin manøvreevne. Uheldet medførte en mindre kollision med et supplyskib i Faaborg Havn, og M/F Skjoldnæs måtte en tur på værft i Søby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brandårsag ukendt: Ild i madras

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];