Annonce
Fyn

Derfor har tre sejlere slået anker i Assens: Erling har i 50 år sejlet forbi - indtil nu

Fyens Stiftstidende har fået tre forskellige input til, hvorfor destinationen i år er Assens Marina. Fotos: Daniel Kofoed.
Annonce

Assens: Regn og blæst er en skidt kombination for sejlerfolket.

Særligt i juli, som er den absolutte højsæson for gæstesejlere i Assens Marina. Der er ellers i denne sommer udsigt til, at flere tilbringer sommeren under hjemlige himmelstrøg.

Fyens Stiftstidende tog et smut forbi marinaen på Næs i Assens, hvor vi fangede tre sejlerfamilier, der alle har trodset vejr og vind for at slå anker i Assens.

Erling Petersen, 76 år og fra Hornbæk i Nordsjælland:Han sejler med båden Sisu og har sat kursen mod Assens fra Vejle. Han har ikke været mere end 15 minutter i marinaen, inden avisen kontakter ham.Sommerferien bliver brugt i de indre danske farvande, og Lillebælt er velkendt i Erling Petersens søbog, men ikke Assens.- Nu har vi sejlet forbi i 50 år uden at sejle ind, så vi tænkte, at det skulle være nu, siger den 76-årige, der varslede, at han skulle op og kigge på byen i løbet af dagen. Foto: Daniel Kofoed.
Familien Kajhøj/Budholdt/Klausen, Næsbjerg, Esbjerg:Fætre, kusiner, oldefar og -mor og alt det ind i mellem. En stor familie, hvor alderen spænder fra 2 til 78 år, har slået anker i Assens for nogle dage.De kommer fra Vestjylland, men har både liggende i Middelfart, hvor de har taget turen fra. De er på vandet i omkring fjorten dage, og det er allermest for samværets skyld, og etapen fra Middelfart til Assens og dernæst Faaborg er passende.De er afsted hvert år og har tidligere lagt til i Assens.- Det er et dejligt sted, og det er til at finde rundt. Og så kan vi låne gratis cykler, lyder det fra Liselotte Klausen.Det tager ikke modet fra familien, da de hører, at marinaen på grund af smittefaren ikke i år stiller gratis cykler til rådighed.På billedet er det meste af familien: Lene Kajhøj, Frederikke Budholdt, Michelle Budholdt, Valdemar, Sofia og Kamma Kajhøj, Liselotte og Bent Klausen.Foto: Daniel Kofoed.
Jørn Henriksen, 74 år, fra Tørring:Han har sejlet, siden han var 12 år gammel. De seneste 8-9 år er kursen blevet sat mod Middelhavet.I år er ruten lagt om. Blandt andet på grund af corona-krisen. Han har netop klaret etapen Brejning-Assens.Vestfyn er ifølge Jørn Henriksen et oplagt sted at gøre pitstop. Han skal mødes med et vennepar, der sejler fra Aalborg.Sammen skal de rundt i Det Sydfynske Øhav samt Flensborg Fjord. Han glæder sig særligt til at anløbe Ærø.På spørgsmålet, hvad han mener om Assens Marina, svarer han.- Det er fint nok. Det er ikke noget specielt.Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce