Annonce
Sport

Der var fysisk udsolgt: Men GOG er videre i Europa

GOG-cheftræner Nicolej Krickau måtte arbejde hårdt for at hente de sidste kræfter ud af sine trætte spillere i tirsdag aftens kamp i Winterthur, Schweiz. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
GOG tabte med fire mål hos Winterthur i tredje kamp på fire dage, men fynboerne havde ni mål at give af fra opgøret i Gudme. Sundhedsmyndigheder gav også fynboerne sved på panden.
Annonce

HÅNDBOLD: GOG er klar til gruppespillet i EFH European League. Det blev en realitet tirsdag aften, selv om fynboerne tabte 31-35 til Pfadi Winterthur i Schweiz. De gule vandt nemlig med ni mål - 33-24 - i det omvendte opgør i Gudme.

Det var GOG's held, at holdet havde en en føring på ni mål med ind i til returopgør. Med tre kampe på fire dage var der tydeligvis noget nært udsolgt fysisk og mentalt hos fynboerne. Lørdagens pokalsemifinale mod Bjerringbro-Silkeborg Håndbold og pokalsejren søndag over TTH Holstebro havde tappet næsten alt ud af de gule.

- Jeg sagde allerede inden kampen i Gudme mod Winterthur, at det var vigtigt at få en sejr på noget nær to cifre, for jeg var klar over, at returkampen ville blive ualmindelig hård. Specielt hvis vi skulle spille finale om søndagen, som vi jo kom til, konstaterede en lettet og glad cheftræner Nicolej Krickau efter kampen i Schweiz.

KAMPEN KORT

Kvalifikationskamp til gruppespillet i EHF European League

Pfadi Winterthur-GOG 35-31 (16-14)

Kampens gang: 2-2, 2-3, 4-6, 8-9, 12-11, (16-14), 21-17, 25-20, 28-23, 31-26, 32-27, 35-31

Mål:
Winterthur: Roman Sidorowicz 8, Aleksandor Radovanovic 7 (5), Kevin Jud 6, Martin Lier 4, Cedrie Tynovski 3, Stefan Freivogel 2, Yannick Ott 2, Patrice Bührer 1, Adir Cohen 1, Michael Svajlen 1.
GOG: Morten Olsen 6, Emil Jakobsen 6 (4), Anders Zachariassen 5, Kasper Kildelund 5, Mathias Gidsel 4, Stig-Tore Moen Nilsen 2, Oscar Bergendahl 2, Simon Bogetoft Pytlick 1.

Bedste spiller:
Winterthur: Dennis Wipf i målet.
GOG: Morten Olsen.

Udvisninger:
Winterthur: 4
GOG: 3

Dommere: Boris Cipov og Zoran Klus, Slovakiet.

Tilskuere: Cirka 200.

GOG’s næste kamp: Fredag den 2. oktober, kl. 19.00: TTH Holstebro-GOG.

GOG havde rimelig styr på tingene i Winterthur i de første godt 20 minutter. Efter 23 minutter var stillingen 10-10. Men hjemmeholdet kunne gå til pause med en føring på to mål og lugtede chancen.

Og da GOG reelt faldt sammen i starten af anden halvleg var tingene tæt på at blive grimme for fynboerne.

Tre gange i anden halvleg var de gule nede med seks mål - 19-25 i det 40. minut, 26-32 i det 51. minut og 28-34 i det 27. minut. Men hjemmeholdet missede samtidig stort, når de var ved at få fat, og det var GOG's held.

- Mine spillere kunne nærmest ikke løbe op ad banen, som Krickau konstaterede.

GOG fik egentlig spillet sig til en god portion chancer men missede stort. Blandt andet er det usædvanligt at se fløjen Emil Jakobsen brænde så mange oplagte chancer.

Annonce

TTH ude af Europa

Kampen blev altså på sin vis dramatisk i al sin uskønne indpakning.

Men også optakten var dramatisk, som den lokale avis i Winterthur-området, Die Landbote, beretter.

Pludselig - som GOG'erne var på vej mod Alpelandet - fik den fynske klub en meddelelse om, at den (i disse coronatider) skulle have en godkendelse fra sundhedsmyndighederne i Schweiz. Og den godkendelse fik GOG først, da de stod i lufthavnen i Hamburg for at sætte sig ombord i flyet - kurs Zürich.

GOG-truppen rejser fra Alpelandet allerede onsdag morgen og ankommer til Gudme over middag. Resten af dagen - og indtil torsdag eftermiddags træning - har spillerne fri og kan restituere. Men allerede fredag fredag går turen atter tilbage til arnestedet for søndagens pokaltriumf, Gråkjær Arena, og et møde med TTH Holstebro, som de gule altså slog i pokalfinalen.

Men også TTH har deres at slås med. Vestjyderne spillede også kvalifikation til European League tirsdag aften - hos tyske Rhein-Neckar Löwen. Selv om TTH vandt 27-26, når klubben ikke gruppespillet, idet tyskerne vandt 28-22 i Holstebro.

Annonce

Lodtrækning på torsdag

For GOG begynder gruppespillet i European League 20. oktober.

Og det er selvfølgelig spændende, hvem fynboerne, der i sidste sæson optrådte i Champions League, skal møde i gruppespillet.

Og den spænding bliver udløst torsdag, hvor der klokken 11.00 bliver trukket lod.

Efter fredagens møde med TTH venter der i næste uge to ligakampe - hjemme mod KIF mandag og ude hos Aalborg Håndbold, lørdag. Derefter bliver der endelig et hul på seks kampfrie dage op til en kamp i Gudme mod Ribe-Esbjerg HH, 16. oktober.

Annonce
Annonce
Fyn

Rabbits vinder drama i overtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland

Pyromanerne på rådhuset

Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

Annonce