Annonce
Sport

Kommentar: Der hviler et tungt åg på Andreas Alm i OB

Andreas Alm er blevet købt fri af Häcken af OB og starter den 1. juni. (Foto: 9200 Adam Ihse/TT/Ritzau Scanpix)


For fjorten dage siden meddelte Sport Fyn, at det var svenske træneremner, der kogte og sydede i Ådalen og Andreas Alm blev nævnt sammen med Jens Gustafsson, der i øvrigt havde spøgt siden efteråret. Sådan lød ordene:

BK Häckens Andreas Alm nævnes her på målstregen før en trænerafgørelse i Ådalen. Han var for fem-seks år siden cheftræner for Vejle i et års tid og står i øvrigt for 4-2-3-1-systemet, som OB har anvendt en del på det seneste. Lige nu er han på vippen til at blive fyret i Häcken efter en dårlig start på sæsonen, men han har kontrakt til 2022.

Det er ikke blevet bedre i Häcken siden på resultatsiden og det kan være, fordi OB har rumlet i kulissen og i baghovedet på Häckens ledere og Alm selv. Häcken har spillet seks kampe uden sejr endnu i Allsvenskan.

Annonce

Ifølge Sport Fyns oplysninger var Jens Gustafsson til samtale med OB i tirsdags, men valget faldt altså på Andreas Alm. Og nu er Jens Gustafsson sammen med Marcus Lantz topfavorit til at tage over i Häcken i stedet.

Häckens sportschef, den gamle AaB'er Martin Ericsson, erkender, at det er gået stærkt de seneste par dage. Han er en gammel kontakt af Allan Gaarde, hvis firma har været med til at headhunte Andreas Alm.

Sportsredaktør Leif Rasmussen

Før sæsonen blev Häcken handlet som en af topfavoritterne i Allsvenskan. Holdet har kun fået to point i seks kampe. Det fik ikke OB til at ryste på hånden.

Häckens klubchef Marcus Jodin ser Alms overgang i utide til OB som en god løsning.

- Dels på baggrund af vore sportslige resultater, hvor vi febrilsk har arbejdet med analyser for at finde en vej fremad. Så går det hurtigt i fodbold. Da interessen fra OB dukkede op, var det en god løsning for Andreas og en god løsning for OB, siger Jodin til GT.

Andreas Alm har været en kort periode i Vejle, og han er ikke noget verdensnavn. Men det er spændende med en svensk træner, som OB jo aldrig har haft, hvis man ser bort fra de dage, da Tord Grip så lidt på forholdene i klubben.

I den senere tid er OB også begyndt at spille lidt, som Andreas Alm vil have det. Temmelig aggressivt og også med to 6'ere ind imellem på den centrale midtbane og med en hængende angriber bag den allerforreste.


I den senere tid er OB også begyndt at spille lidt, som Andreas Alm vil have det.


Men det er et kæmpeåg Andreas Alm skal løfte i OB, hvor forventningerne måske er en tand større i Göteborg-klubben trods alt. OB har jo ret beset bortset fra en femteplads i Jakob Michelsens første sæson aldrig skabt noget brugbart i Superligaen de seneste ti år.

Fra blodbadet i Ådalen med fyringen af Lars Olsen, Kim Brink og Viggo Jensen blev der droslet alvorligt ned for blusset og indkøbene af de dyre udlændinge uden, at der reelt var en brugbar strategi klar. Jo, der var en strategi, men man kunne ikke over natten bare fylde holdet med dårlige udlændinge og talenter, der ikke havde niveauet.

Det hele skulle først skabes nedefra og det glemte OB i høj grad at tage højde for. Det ene år efter det andet med kuldsejlede Europa-ambitioner fulgte, så fulgte beskedne drømme om top 6 og nu risikerer OB at slutte langt fra en syvendeplads også.

Manager Michael Hemmingsen har selv defineret truppen som værende på niveau med AGF's og det har man kun kunnet se sådan cirka hver anden gang i slutspillet, selv om det aggressive udtryk har været mere fremherskende på det seneste end tidligere.

Til gengæld bliver der så lavet amatørfejl bagude og også det skal Andreas Alm være med til at eliminere. En ny sæson med fans på lægterne skal ikke kun starte som med 3-2-sejre over FCK men fortsætte på samme niveau hen over efteråret. Ellers får også en svensker det svært.

Annonce
Sport For abonnenter

Sport Fyn vurderer GOG: Farvel til en turbulent sæson

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Svendborg For abonnenter

Huset blev fyldt med skoldhedt vand: Mor til tre hjemløs efter voldsomt fjernvarmeuheld

Svendborg

Kæmpevindmøllerne spøger igen: Kommunen afsætter penge til en ekstern rådgiver

Navne For abonnenter

Hoteldirektør: Svendborg høster frugten af flere års investering

Langeland For abonnenter

Afgørelse om affaldsøer nærmer sig: Slaget skal stå ved kirken

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Svendborg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Svendborg

Erhverv For abonnenter

Musikforeninger hjemløse efter salg af Arne B: - Vi har et stort problem

Podcast

Lyt til Mortens Madklub: Tre krydderurter fra Falsled Kro sætter duft på dit sommerkøkken

Annonce