x
Annonce
Navne

Der er også en tid efter gymnasiet, men: Filmskole for unge har vakt en forfatter og instruktør i Freja

Freja Jensen har intet hastværk med at lægge sig fast på, hvad der skal ske efter gymnasiet. Indtil videre nyder hun timerne på græsk- og latinlinjen, og så har et ungdomstilbud i Faaborg vakt hendes indre manuskriptforfatter og instruktør. Derudover har hun skrevet denne søndags klumme til debatsektionen i FAA, hvor hun opfordrer os alle til at være lidt mere nærværende. Privatfoto.
Gymnasiet kan føre til mange veje, og for denne søndags klummeskribent Freja Jensen kan det meget vel blive til en alt andet end snorlige vej, hvis hun skal forfølge sin drøm. En filmskole for unge har nemlig vakt en manuskriptforfatter og instruktør i hende.

Som så mange andre gymnasieelever kan 18-årige Freja Jensen fra Vester Skerninge skrive under på, at der er nok at se til i gymnasiet, hvor næste eksamen altid venter forude, og deadlines for aflevering af opgaver er en fast bestanddel af hverdagen.

Det tager hun oppefra og ned og nyder desuden terperierne på gymnasiets græsk- og latinlinje.

Det at oversætte romerske tekster med et par tusinde år på bagen beskriver Freja Jensen ligefrem som en snert af historiens vingesus, og netop historier er hun vild med, hvad enten det er som manuskriptforfatter eller fan af standup-komedie.

Og når det store forkromede spørgsmål om, hvad hun vil efter gymnasiet, bliver stillet, er hun både i vildrede og alligevel en smule afklaret.

- Det ved jeg ikke så meget om endnu, og det tager jeg, som det kommer. Men jeg vil gerne skrive historier og lave film, siger hun.

Annonce

Finder også tid til at koble af

Skrive gør Freja Jensen i forvejen, dog ikke så meget i øjeblikket på grund af lektier, mens lysten til at arbejde med film er sået i hende på Faaborg Gymnasium.

Her findes et filmskoletilbud til unge mellem 13 og 18 år; "Klar til Film", som Freja Jensen har deltaget i, og det har vakt en manuskriptforfatter og instruktør i hende.

Med halvandet år tilbage på Svendborg Gymnasium er der imidlertid god tid til at tænke over tingene, og indtil videre nyder Freja Jensen også godt af "kun" at være fyldt 18 og stadig have adgang til Svendborg Ungdomsskole, hvor hun spiller trommer i et band.

Når hun derimod læner sig tilbage for at lade sig underholde af andre, fortrækker hun desuden se standup, fordi gengren i hendes optik kan noget vigtigt.

- Siden jeg blev teenager og begyndte at forstå jokes og politik, har jeg set standup. Det er underholdende, og så kan genren rykke grænser blandt andet i forhold til tabubelagte emner. Standup kan også belyse og håndtere alvorlige emner, forklarer hun.

Underholdningen finder hun på nettet eller som gæst og tilskuer, når standupkomikerne gæster det sydfynske, og selvom nogle af hendes favoritter er genrens tunge drenge som Mick Øgendahl, Thomas Warberg og Christian Fuhlendorf, er hun faktisk ret bred i sin smag.

- De fleste er jo gode og har hver deres måde at fremstille tingene på, siger Freja Jensen, som efter bedste evne bruger fritiden på at koble af, være sammen med sine venner og spille klaver.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Skoler og daginstitutioner åbner torsdag den 16. april: - Det kommer til at være en anden hverdag, end den vi kendte før corona

Svendborg

Ambulanceredder i frontlinjen: Skal vi sætte vores eget eller patientens liv først?

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Annonce