Annonce
Faaborg-Midtfyn

Der er et loft: Politikere tager flexboligudvikling alvorligt

Således fordeler flexboligerne sig i Faaborg sig. I alt er der i dag 41 byejendomme, som forvaltningen skønner bliver brugt som fritidshuse. Grafik: Mikkel Petersen
Antallet af byejendomme i Faaborg, der blev solgt som fritidshuse/flexboliger, steg markant i 2020, og nu efterlyser politikere værktøjer til at styre udviklingen.

Faaborg: - Udvalget er ikke gået i panik, men vi er meget opmærksom på, at antallet af flexboliger kan påvirke et område, og at vi godt kan nå et loft.

Sådan siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Søren Kristensen efter mødet torsdag, hvor udvalget fik forelagt det notat, som Plan-afdelingen har lavet om udviklingen i flexboligmarkedet.

Som tidligere beskrevet fremgår det af notatet, at interessen for at købe en flexbolig især i Faaborg midtby steg markant i 2020. Samlet for hele kommunen skiftede 31 boliger status fra helårsbolig til flexbolig i 2020, og heraf ligger de 16 boliger i Faaborgs midtby.

Det samlede antal flexboliger i Faaborg nåede dermed op på 41, hvilket svarer til godt to procent af den samlede boligmasse.

Søren Kristensen og Teknik- og Miljøudvalget lægger nu op til en større drøftelse af flexboligproblematikken i Faaborg, Dyreborg og Faldsled. Arkivfoto: Kim Rune

Teknik- og Miljøudvalget anmoder nu borgmester Hans Stavnsager om, at problematikken vedrørende flexboliger tages op på et temamøde i kommunalbestyrelsen i løbet af 2021. Hans Stavnsager har selv været inde på det samme i en artikel i denne avis.

- I den forbindelse satser vi også på at få anvist nogle værktøjer, hvis vi på et tidspunkt gerne vil gå ind og påvirke den her tendens/udvikling, siger Søren Kristensen.

Annonce

Et spadestik dybere

Som reglerne er i dag, gives der tilladelse til alle, der søger om at ændre status fra helårsbolig til flexbolig med undtagelse af ejendomme i Østerbrogadekvarteret og i visse dele af Dyreborg og Faldsled. Det betyder blandt andet, at store villaer på Kildetoftens vandside i de senere år er blevet solgt som fritidshuse. Et muligt værktøj er at lade boligens størrelse i kvadratmeter styre, om der skal gives en tilladelse eller ej, nævner Søren Kristensen.


Vi satser også på at få anvist nogle værktøjer, hvis vi på et tidspunkt gerne vil gå ind og påvirke den her tendens/udvikling

Søren Krisensen


- En anden mulighed er at beslutte, at kun en vis procentdel af boligerne i et område må være flexboliger. Men der er både fordele og ulemper i det her, som vi skal veje mod hinanden, fortæller udvalgsformanden.

Udvalget har også bedt forvaltningen grave et spadestik dybere i problematikken, afslører han.

- Vi har bedt forvaltningen om at undersøge, om der er nogle af dem, der har købt en flexbolig i Faaborg, som i dag bor permanent i huset - altså om ejendommens status er ændret tilbage til helårsbolig, siger Søren Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fernisering i fire kunsttårne

Svendborg

Eksamensfri og karakterfri: Skolefolk vil åbne ny friskole i Tankefuld

Debat

Fyns Amts Avis mener: Ny sydfynsk friskole kan ramme megatrend

Annonce