Annonce
Erhverv

Den unge Ørsteds vandring ud i livet: Anderledes form for teater på Langeland

Elever fra Ørstedskolen tog del af indvielsen. Foto: Michael Lorenzen
Premiere på nyt samarbejde mellem Baggård Teatret og Langeland Kommune

LANGELAND: Det er en helt anderledes form for teater, der fredag havde premiere på Gåsetorvet i Rudkøbing. Her kunne Baggård Teatret fra Svendborg sætte gang i en lydfortælling, "Mod Strømmen", om Langelands mest berømte bysbarn nogensinde, H.C. Ørsted.

Der er tale om en såkaldt audiowalk, hvor publikum selv vælger en del af ruten.

Borgmester Tonni Hansen (SF) sørgede dog for en oversættelse, da han officielt indviede forestillingen ved at klippe en rød snor.

Annonce

- H.C. Ørsted ikke alene opdagede elektromagnetismen, han opfandt 2000 ord, og han ville nok i stedet have valgt at kalde forestillingen for en "gå-lyd-fortælling", sagde Tonni Hansen, der glædede sig over muligheden for at give Langelands unge mennesker en teateroplevelse, som de ellers næppe ville kunne få hjemme i lokalområdet.

Så er snoren klippet over. Borgmester Tonni Hansen (SF) har indviet forestillingen "Mod Strømmen". Foto: Michael Lorenzen

Elever fra 4. klasse på netop Ørstedskolen i Rudkøbing var særligt inviteret for at tage del i den nye teaterforestilling.

Langeland Kommune har indgået en fire-årig aftale med Baggård Teatret, som dermed er egnsteater for Langeland, lige som teatret er det for Svendborg, Faaborg-Midtfyn og Ærø Kommuner.

Også Einstein og Curie med

"Mod Strømmen" er en app-baseret lydteaterforestilling, som foregår over hele Langeland og får publikum til at gå på opdagelse i H.C. Ørsteds spor. De fremmødte ved premieren fik da også hurtigt fundet mobiltelefoner og "lyttebøffer" frem.

Thure Lindhardt spiller H.C. Ørsted, og i et fiktivt univers dukker både Marie Curie (Kirsten Lehfeldt), Albert Einstein (Stig Hoffmeyer), Tycho Brahe (Waage Sandø) og Inge Lehmann (Karen-Lise Mynster) op, mens unge Ørsted går efter lyden og leder efter det, man ikke kan se.

Teaterchef Jakob Engman, Baggård Teatret, glædede sig over den flotte kulisse til den første forestilling i samarbejdet.

- Vi kunne ikke have drømt om en flottere premiere, sagde Jakob Engman til de fremmødte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce