Annonce
Svendborg

Den Lille Avis udvider mod øst

Den Lille Avis udvider sit udgivelsesområde, forklarer redaktør Michael Grube Andersen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Lokalavisen Den Lille Avis har indledt samarbejde med Landsbyklyngen Gudmekongens Land og vil én gang om måneden udkomme med stof fra den østlige del af kommunen.

Opdateret 15. januar klokken 8.55 med tilføjelse om Niels Højgaard, der bliver redaktør og primus motor på Månedsavisen Gudmekongens Land & Skårup Sogn.

Sydøstfyn: Borgerne i den østlige del af Svendborg Kommune har pr. dags dato fået et nyt lokalmedie at orientere sig i.

Den Lille Avis, som hidtil har haft sit udgangspunkt i den gamle Egebjerg Kommune i vest, har således valgt at udvide segmentet og vil en gang om måneden udkomme med en udgave, hvor halvdelen af stoffet kommer fra og omhandler landsbyerne i den modsatte ende af kommunen.

Det forklarer Michael Grube Andersen, redaktør og tovholder på Den Lille Avis.

- Sidste år begyndte vi at tale med Landbyklyngen Gudmekongens Land, som gav udtryk for, at de også kunne tænke sig en lille lokalavis som supplement til jeres fine avis, siger han med henvisning til Fyns Amts Avis.

- Det har medført, at vi pr. i dag udgiver det, som hedder "Månedsavisen for Gudmekongens Land &Skårup Sogn" ud fra samme princip som hidtil, nemlig at det er frivillige folk, der skriver og hjælper. Den udkommer første tirsdag i hver måned, siger Michael Grube Andersen, der forklarer, at der ikke er tale om et tillæg til Den Lille Avis.

- Det er en fysisk sammenhængende avis, hvor der er en halv avis til hver del én gang om måneden, siger han.

Annonce
Tirsdag udkom "Månedsavisen Gudmekongens Land og Skårup Sogn" for første gang. Den kunne blandt andet afhentes ved Dagligbrugsen i Gudbjerg, hvor uddeler Allan Kolding (t.v.) huserer. Mogens Stampe, talsmand i Landsbyklyngen Gudmekongens Land, var med til at omdele avisen sammen med redaktør Michael Grube Andersen. Privatfoto: Michael Grube Andersen.

Stillet frem

Redaktøren forklarer, at Den Lille Avis bliver trykt i 7100 eksemplarer, og tirsdag kunne han sammen med talsmand for Gudmekongens Land, Mogens Stampe, køre ud med den første udgave med stof fra det østlige Svendborg Kommune.

- Vi stiller den frem der, hvor folk handler og kommer lokalt. Og det er i Hesselager, Lundeborg, Skårup, Åbyskov, Vejstrup, Brudager, Oure, Gudme, Gudbjerg og Brændeskov, siger Michael Grube Andersen.

Han oplyser desuden, at det bliver den lokale ildsjæl, formand for Skakklubben Sydøstfyn og mangeårig redaktør for Gudme Avis, Niels Højgård, som bliver redaktør og primus motor for Månedsavisen for Gudmekongens Land & Skårup Sogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brandårsag ukendt: Ild i madras

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: SfB og Oure viser en anden vej til Superligaen

Det er ikke ligefrem i hvert transfervindue, at en fodboldspiller fra Sydfyn skriver kontrakt med en superligaklub. Men det skete altså kort før nytår, da SfB/Oures Mikkel Hyllegaard skiftede Tipsvænget ud med Ådalen og OB’s hvide og blå striber. Det er stort for både Hyllegaard og overbygningen mellem SfB og Oureskolerne, og vi er nok flere, der holder ekstra øje med OB de kommende år og se, om Mikkel Hyllegaard kan veksle sin unikke topfart til et superligagennembrud. Uanset hvordan det går, er skiftet et tydeligt tegn på, at det er interessant, hvad SfB og Oure har gang i. For der er hverken bygget en motor- eller landevej, knap nok en grusvej, fra Danmarksserien til Superligaen. Den destination når man via topklubbernes ungdomsafdelinger, som gør, hvad de kan for at støvsuge de mindre klubber for de bedste knægte og se, om de på sigt kan blive klubbens næste anfører, topscorer og måske store millionsalg til udlandet. Og når man samtidig husker, at det er den anden Oure-spiller de seneste tre år, som er rykket direkte i Superligaen, er det værd at tygge på, om SfB/Oure har fat i noget, som man kan lære af. I hvert fald gør de tingene anderledes end mange andre danske fodboldklubber. Hvor det er seriøse bijob med fem-cifrede lønningsbeløb for mange divisionsspillere, bygger SfB/Oure dels på et mere traditionelt foreningsgrundlag i SfB og dels Oureskolernes muligheder for at skabe et træningsmiljø i topklasse for dets elever/ansatte, uanset om de er førsteholdsspillere i Svendborg eller ej. Og samtidig har Oures fodboldledelse insisteret på at holde fast i den spillestil, som man har besluttet man følger på skolerne, uanset stillingen, om det er i 1. eller 93. spilleminut og om det ville være skabe et bedre resultat på dagen at losse bolden ud til indkast. En tilgang, der absolut også kan skabe en del frustrationer. Men der noget, der tyder på, at det er vigtigere at skabe et stærkt træningsmiljø og holde fast på værdier og strategi, end det er at lønne fritidsfodboldspillere med så mange småpenge som muligt. I hvert fald hvis man vil forløse potentialet og fodbolddrømmene i unge mænd. Og måske er det også en opskrift, som virker i andre brancher.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];