Annoncørbetalt indhold

Den klassiske danske frokostrestaurant – nationalnostalgi på nye vinger

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Højbelagt smørrebrød har i mands minde været absolut standard på de danske frokostborde, guldbryllupper, begravelser og ikke mindst i vores madkasser. Faktisk er det umuligt at forestille sig et Danmark uden smørrebrød, og vi har derfor alle sammen på en eller anden måde et personligt forhold til vores smørrebrød. Desværre så det i mange år ud til at være lidt af en anakronistisk del af den danske kulturarv at lave højbelagt smørrebrød, hvilket bestemt kunne mærkes indenfor restaurationsbranchen. Folk var nu mere interesserede i at spise på udenlandske restauranter, og valgte ofte at springe den klassiske frokostrestaurant over. Sådan er det ikke længere.

Den klassiske frokostrestaurant er igen populær

Annonce

Hovedårsagen til dette mentalitetsskift er uden tvivl, at mange af de unge kokke og restauratører i den grad har genopdaget det klassiske danske køkken. Uanset om du tager et kig på de traditionelle spisesteders hjemmesider, såsom Cafe Gammeltorv eller en af de mange restauranter, der falder ind under ”New Nordic” paraplyen; og du vil kunne se, at der (med god grund) er et kæmpe kulinarisk potentiale i vores danske retter og danske råvarer.

New Nordic og den klassiske frokostrestaurant har flere ting til fælles

At have et godt udvalg af internationale restauranter er naturligvis en fantastisk ting, men der er jo netop ingen grund til at smide barnet ud med badevandet bare fordi man i dag har et mere internationalt udbud af restauranter i Danmark. Skandinavien har nemlig masser at byde på rent kulinarisk, hvilket mange i slutningen af det forrige århundrede desværre alt for hurtigt glemte. Dette ændrede sig dog drastisk med udvikling af det nye nordiske køkken i det nye årtusinde. Med Noma som bannerfører blev der nu genopdaget en lang række for længst glemte naturlige råvarer og opskrifter, og dette var som bekendt noget der gav genlyd i den store verden udenfor landets grænser. Med dette skift i fokus så man naturligt nok også en kæmpe genopblomstring af den klassiske frokostrestaurant i både de større og mindre danske byer. Og gudskelov for det. At besøge en god frokostrestaurant er nemlig lige så relevant nu, som det var dengang.

Nytænkning og tradition i en og samme mundfuld

En god frokostrestaurant er nemlig ikke blot en del af den danske nationalsjæl, men også et sted hvor det kulinariske søger mod nye uafprøvede grænselande. Bevares, du vil altid være sikker på hvad du får serveret på en frokostrestaurant – nemlig højbelagt smørrebrød, sildeanretninger, lune retter og ikke mindst kolde øl og snaps til at skylle det hele ned med. Dog afprøver f.eks. Cafe Gammeltorv og andre frokostrestauranter at udvide grænserne for hvad smørrebrød egentlig kan være med deres fremsynede vegetariske og veganske menuer, der især henvender sig til det yngre befolkningssegment.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.