Annonce
Søsiden

Den helt store tur forude: En smuk svane får ny teknik

Roskilde Fjords hvide svane er ankommet til Assens Skibsværft for omfattende udskiftning af teknik, bl. a. hovedmaskineriet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Roskildes sejlende restaurationsskib Sagafjord overvintrer på Assens Skibsværft.
Annonce

ASSENS: Udflugts- og restaurantionsskibet Sagafjord fra Roskilde er tidligere serviceret på værfter i både Søby og Assens.

Nu har skibet lukket sæsonen på Roskilde Fjord og skal i Assens have det, værftsdirektør Erling Pedersen kalder “den helt store omgang”. Arbejdet omfatter bl. a udskiftning af maskineri og teknik.

Under et tidligere værftsbesøg er bl. a. de tre restaurationslokaler med plads til i alt godt 150 spisende gæster blevet gennemrenoveret. Ved samme lejlighed blev skibet isoleret, så sæsonen kunne forlænges.

Sagafjord er bygget i Norge i 1957, og har siden 1989 virket i sin nuværende funktion på Roskilde Fjord. Her har det for mange en status, der kan sammenlignes med sundfærgen Helges i Svendborg.

Direktør Erling Pedersen kan melde om travlhed på Assens Skibsværft. Her er Sagafjord og offshore-fartøjet World Terral langs værftets kaj. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce