Annonce
Faaborg-Midtfyn

Den har de taget til sig: Det var lige, hvad Faaborg manglede

"Bankbestyrer" Anja Storm Stave skænker et glas god portvin. Både hun og Vinbanken er kommet rigtig godt fra start, og selv den første weekend i januar, hvor der var meget stille på gågaden, var der travlhed og liv i Faaborgs nye vinbar. Foto: Palle Søby
Faaborgs nye trendy vinbar, der åbnede sidst i oktober, er kommet rigtig godt fra start og er vældig populær i alle aldersgrupper. Her efter nytår er åbningstiderne justeret lidt, men der er stadig åbent fire dage om ugen - blandt andet fredag og lørdag til 21.

Faaborg: "Det var lige, hvad Faaborg manglede!"

Sådan var vi mange, der tænkte, da de to kompagnoner Michael Nielsen og Anja Storm Stave den sidste fredag i oktober åbnede Vinbanken i Nordeas gamle banklokaler på hjørnet af Østergade og Jomfrulågen.

Og var det så også lige, hvad Faaborg manglede? Hvordan er det gået de første to en halv måned?

Annonce

"Bankbestyrer" Anja Storm Stave er ét stort smil, da hun får spørgsmålet:

- Ja, en vinbar var noget, Faaborg manglede. Ikke fordi der er noget galt med de andre etablissementer i byen. Jeg har boet 11 år i Geilo, som er en meget mindre by end Faaborg, og jeg tænkte, at når Geilo kan have både vinbar, diskotek og pub, så kan Faaborg da også, siger Anja.

Det er rigtig fedt at se, at Faaborg kan det her – og det er jo alle aldre, ikke kun dem på 30 eller 40, det er også ældre og dem, der er endnu yngre. Folk er blevet mere kvalitetsbevidste, både med mad, men også med drikkevarer.

Anja Storm Stave, sommelier og "bankbestyrer" i Vinbanken

- Jeg kommer fra en vinbutik, og Michael ville gerne have en vinbar. Så spurgte han, om vi ikke kunne kombinere de to ting. Og det har fungeret fantastisk, at man lige kan sætte sig ned og få et glas vin eller en øl eller en kop kaffe, og så går man over og handler lidt bagefter.

Gæster i alle aldre

Ikke mindst torsdag, fredag og lørdag har der ofte været rigtig god stemning i vinbaren med masser af folk, der hygger sig over et glas god vin og måske en lille tapasanretning.

Vinbankens trendy indretning inviterer til hyggesnak, et glas god vin og måske en lille tapasanretning. Anja Storm Stave glæder sig over, at Faaborgs nye vinbar tiltrækker folk i alle aldre. Foto: Palle Søby

- Det er rigtig fedt at se, at Faaborg kan det her – og det er jo alle aldre, ikke kun dem på 30 eller 40, det er også ældre og dem, der er endnu yngre. Folk er blevet mere kvalitetsbevidste, både med mad, men også med drikkevarer. Det kan man tydeligt se. Folk lægger gerne lidt ekstra for at få noget, der har en historie bag sig, noget, der kan lidt ekstra end det, man køber i supermarkedet. Og så giver det også noget, at vi lige kan fortælle lidt ekstra om vinene. Så det hele er absolut gået over al forventning, fortæller Anja Storm Stave.

Annonce

Åbningstider justeres løbende

Vinbanken har justeret åbningstiderne lidt her efter nytår. Nu er der lukket mandag og tirsdag. Onsdag og torsdag er der åbent 12-19 og fredag og lørdag 10-21.

Vinbanken rummer både vinbar og vinbutik, og Anja Storm Stave er overbevist om, at netop kombinationen af de to ting er afgørende for, at Vinbanken kan klare sig i en mindre by som Faaborg. Foto: Palle Søby

- Åbningstiderne vil blive udvidet, jo lysere det bliver. Men vi er i en fase, hvor vi skal prøve os lidt frem. Hvad vil faaborgenserne? Hvor meget har de brug for, at vi har åbent? Det skal jo også kunne lønne sig at holde åbent, og der er mange timer, der skal dækkes ind, hvis vi både skal følge både butiksåbningstiderne og så have en vinbar oveni. Men til sommer, hvor vi også har turisterne, og vi alle sammen bliver lidt gladere og skal ud og være sammen med venner, håber vi at kunne holde åbent fra formiddag til ud på aftenen.

Til den tid bliver der også brug for mere personale. Lige nu er Anja typisk alene om det onsdag og torsdag, og så har hun en medhjælper fredag og lørdag.

De nye i byen

I denne serie besøger vi en række af de forretningsdrivende, som har åbnet forretning i Faaborg og omegn i løbet af det seneste år.

Dette er det tredje afsnit i serien.

Tidligere har vi besøgt Krøyers Brudekjoler og Worres.

- Julemåneden er gået overraskende godt. Der har også været en del ældre, og jeg synes, det er dejligt, at vi har haft så bredt et publikum, siger Anja Storm Stave, der ser Faaborgs position som "livsnydernes paradis" som en glimrende kombination med Vinbanken.

-  Vi er ved vandet, her er fantastisk natur, Svanninge Bakker, lidt af det hele - hvorfor så ikke også en vinbar?

Annonce

Genial kombination

Vinbanken består dels af vinbaren, dels af vinbutikken. Og Anja Storm Stave ser netop kombinationen som afgørende:

- Den ene del ville ikke kunne klare sig uden den anden - og omvendt. En del firmaer har brugt os til personalejulegaver. Der er også en del, der har givet gavekort til Vinbanken, og så kan folk jo selv vælge, om de vil bruge det i butikken eller vinbaren.

Man kan ikke undgå at falde for den lækre indretning i Vinbanken. Bordet her er Michael Nielsens idé, og det er blandt andet lavet af nogle af de vinkasser, sommelier Anja Storm Stave har samlet gennem årene.Foto: Palle Søby

Anja fortæller, at den dyreste vin, de har solgt indtil nu, var en flaske til 1400 kroner.

Planerne om at indrette bankens kælder til vinkælder, hvor folk kan få opbevaret dyre vine, er endnu ikke ført ud i livet.

- Vi har ikke kælderen klar endnu i forhold til temperatur, luftfugtighed og låse. Men det kunne være rigtig sjovt på sigt. Det er stadig den anvendelse, vi hælder mest til.

Annonce

Lykkerus fredag aften

Før jul var også torsdag populær ligesom fredag og lørdag, men Anja Storm Stave havde egentlig lidt forventet, at det ville gå ned ad bakke efter nytår, så de måske ville ligge lidt i dvale indtil påske.

- Men det har været overraskende, at selv om der egentlig var tomt i gaden sidste fredag og lørdag, havde vi en god del at lave. Det var dejligt at se - jeg var nærmest i en lykkerus fredag aften. Det er skønt, at selv om det er januar og først på måneden, så skal vi stadig hygge os og være sammen med venner. Og restriktionerne rammer ikke så hårdt, fordi vi lukker klokken 21, så det med alkohol efter klokken 22 er jo uden betydning.

Vinbanken har vin i alle prisklasser - og sommelier Anja Storm Stave kan fortælle historien om alle vinene. Foto: Palle Søby

Anja Storm Stave fortæller, at hun og Michael Nielsen har lagt hovederne i blød for at finde ud af nogle arrangementer i Vinbanken hen over foråret.

- Det kunne være vinsmagning, ginsmagning, romsmagning - eller hvad folk har lyst til, siger Anja.

Selv den første weekend i januar havde folk lyst til at sidde og hygge sig i vinbaren, fortæller "bankbestyrer" Anja Storm Stave. Foto: Palle Søby
- Portvin er godt, siger Anja Storm Stave - og jeg skal da lige love for, at det her er et glas, der vil noget! Foto: Palle Søby
Vinbanken er på én gang vinbutik og vinbar. I spidsen for det hele er Anja Storm Stave, der driver Vinbanken i kompagniskab med erhvervsmanden Michael Nielsen fra Midtfyns Totalservice. Han har rollen som investor og ejer den tidligere bankbygning. Foto: Palle Søby
Mmmmm ... den er vist udmærket, den her, synes sommelier Anja Storm Stave. Foto: Palle Søby


Annonce
Sport For abonnenter

Se finalekampen: Kan Bakken Bears tage tredje sejr over Svendborg Rabbits?

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Jeppe Wahlstrøm mistede sig selv - Yepha var væk: Presset og angsten tog over, og glæden ved at lave musik forsvandt

Svendborg For abonnenter

Hjerteafdelingen mangler stadig sygeplejersker: - Min ambition er, at vi kan åbne senge igen. Men jeg kan ikke sige hvornår

Faaborg-Midtfyn

Hundredvis af motorcykler fylder byen: Harley-Davidson-arkiv åbner i midtbyen

Sport For abonnenter

GOG: Målmandsduellen er tilbage før DM-storkampene

Skandalesag breder sig igen: Fire ud af fem regioner vil nu undersøge, om fejl har kostet patienter benene

Ærø For abonnenter

En numse, et overdimensioneret lem og et offentligt strandhus sømmes sammen: 40 skulpturer indtager inden længe Søby

Ærø For abonnenter

Ukrainske børn starter mandag i de ærøske børnehaver: - Vi taler ikke om krig her

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Navne

Fynske dødsfald

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Købmanden og campingmanden lavede overskud i millionkassen, og det store rederi havde røde tal på bundlinjen

Ingrid er i syv sind, mens 80-årige Erling overvejer kovending efter debat om forsvarsforbeholdet: - Messerschmidt skuffede

Sport

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: GOG vinder sin pulje efter hjemmesejr over vestjyder

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: God vind til karakterfri friskole – karakterer er lavet for systemets skyld

Langeland

Kvinde dømt for kørsel med narko i blodet: Snuppet på rastepladsen ved Siødæmningen

Annonce