Annonce
Svendborg

Den bedste løsning ifølge arbejdsgruppe: Lad den Blå Lagune blive, hvor den er

En arbejdsgruppe har skulle finde alternative placeringer til Den Blå Lagune, der i dag ligger på havnen, lige nær hvor et nyt Simac skal bygges. Arbejdsgruppen mener dog, den bedste løsning vil være at lade værestedet blive, hvor det er i dag. Arkivfoto
En arbejdsgruppe har været nedsat af Social- og Sundhedsudvalget til at kigge på nye placeringer til Den Blå Lagune. Det sker i forbindelse med, at det nye Simac skal ligge på havnen. Arbejdsgruppen peger på fem andre steder i havnemiljøet, men den bedste løsning er, at værestedet ikke flytter sig en tomme.

Svendborg: Hvor skal Den Blå Lagune, det kommunale værested for udsatte borgere, være, når et nyt Simac rykker ned på havnen i Svendborg?

Det spørgsmål har en arbejdsgruppe, nedsat af Social- og Sundhedsudvalget, forsøgt at finde svar på. Og nu er deres indstilling til udvalget klar.

Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Den Blå Lagune, Udsatte Rådet og kommunen, og de har skulle undersøge og drøfte, hvor Den Blå Lagune eventuelt ville kunne ligge, når uddannelsesinstitutionen Simac skal bygge for 310 millioner kroner på havnen. Det, selvom kommunens socialchef, Hasse Jacobsen, i et referat i april i år skrev: "Det vurderes, at Den Blå Lagune kan forblive i sin nuværende beliggenhed".

Alligevel har arbejdsgruppen skulle pege på alternative placeringer, og gruppen har nu fundet frem til fem andre placeringer på havnen. Det fortæller formand i Udsatte Rådet Annette Blynél.

- Det er vigtigt for brugerne, at de bliver i havnemiljøet, hvor der er højt til loftet, og hvor de kan blive set. De skal ikke gemmes væk i en krog. At flytte dem væk fra havnemiljøet, kan man ikke acceptere, siger Annette Blynél, der for øvrigt fortæller, at dialogen i arbejdsgruppen og med brugerne har været rigtig god.

Hun kan ikke komme nærmere ind på, hvilke fem placeringer arbejdsgruppen peger på. Sagen er nemlig lukket på udvalgets møde den 8. oktober.

- Det er fordi, vi peger på steder og bygninger, som er ejet af andre, fortæller formanden.

Annonce

Hvem sidder i arbejdsgruppen?

Social- og Sundhedsudvalget har nedsat en arbejdsgruppe til at kigge på alternative placeringer for Den Blå Lagune. Udvalget har lavet et kommissorium, der lød: ”Kom med konkrete forslag til alternativ placering”.

Arbejdsgruppen har bestået af repræsentanter for:

Den Blå Lagune - Ivan Frederiksen og Claus Bagh.

Udsatte Rådet - Maria Nagel (fra SAND Sydfyn) og Annette Blynél.

Repræsentanter fra kommunen - Gitte Kromann Jakobsen, Forsorgscentret, havnearkitekt Klaus Johannesen, Plan & Udvikling.

Styring af arbejdsgruppen fra forvaltningen: Områdeleder Gert Müntzberg.

Lad det blive

Men de fem placeringer, arbejdsgruppen peger på, er langt fra uden problemer.

- Der er store udfordringer, fordi stederne ikke er ejet af kommunen, og der skal laves lokalplaner, så det bliver en lang proces, siger Annette Blynél.

En enig arbejdsgruppe står derfor i deres indstilling fast på, at den allerbedste løsning vil være at lade Den Blå Lagune blive, hvor den er i dag.

- Brugerne giver udtryk for, at de gerne vil strække sig for at tilgodese Simac, og er klar til at værne om det gode naboskab. At der for eksempel ikke er brugerfest, når eleverne har eksaminer. De er jo også interesseret i, at de unge får et godt skoleliv. Desuden er det brugernes idé at sætte overvågning ved stedet op, så man kan se, at det ikke er dem, der sælger hash, som de ellers beskyldes for, fortæller Annette Blynél.

Hun håber, at politikerne vil lytte til arbejdsgruppens indstilling.

- Når de nedsætter en arbejdsgruppe, og vi kommer med konstruktive forslag, så skal de også lytte. Det er en politisk beslutning, for der er ikke noget fysisk, der gør, at Den Blå Lagune ikke kan være der, hvor den er i dag, afslutter Annette Blynél.

Annette Blynél er formand i Udsatte Rådet i Svendborg og har siddet i den arbejdsgruppe, der har skulle lave en indstilling til Social- og Sundhedsudvalget om alternative placeringer for Den Blå Lagune. Arkivfoto: Søren Skarby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Skærmkaos i myndighederne

Det er ikke kønt, når myndigheder må trække på skuldrene og sige, at det er der vist ikke noget at gøre ved. Det er tilsyneladende, sådan sagen om en reklameskærm på Ring Nord ved Svendborg hænger sammen. For selvom politiet mener, at den er vildledende og til ulempe for trafikken, har det ingen betydning, når Svendborg Kommune skal tage stilling til en byggetilladelse. Det vil være magtfordrejning, siger Svendborg Kommune. Det er der jo ingen grund til at betvivle, når sådan et fint ord bliver smidt på bordet. Men så kan politiet vel…? Nej, for det er kommunen, der er vejmyndighed, og derfor kan politiet ikke sætte foden ned og stoppe byggeriet, lyder det fra den uniformerede ordensmagt. Politiet kan kun beordre en nedtagning af skærmen, når den er sat op. Og det er der jo heller ingen velfunderede grunde til at betvivle, når politiet siger det. Det er noget snørklet og også til at trække lidt på smilebåndet af. Men det har jo den konsekvens, at det er blevet mindre sikkert at køre bil på Ring Nord. Og trafikforsker Harry Lahrmann er bekymret på vegne af trafiksikkerheden, når der generelt bliver sat flere og flere skærme op i det danske trafiklandskab. Derfor går det selvfølgelig heller ikke, at myndighed a peger på myndighed b, der peger på myndighed a. Og så sker der så ikke mere. Det her lyder og ligner et hul i bureaukratiet, og det skal stoppes. Hvis det er en tredje myndighed, der kan rede trådene ud og slå fast, om det er en kommune eller politiet, der kan stoppe trafikfarlige skærme på forhånd, så er det bare at komme i gang. Ellers må lovgiverne på banen og skabe klarhed. Mon ikke der også findes mere trafikfarlige skærme end den på Ring Nord, nu hvor politiet ikke mener, at den skal tages ned. Men det er hverken rimeligt over for trafikanterne eller de erhvervsfolk, der står bag sådanne skærme, at vi i Danmark i 2020 ikke har en myndighed med hjemmel til at stoppe sådan et projekt, før der er brugt penge eller lavet buler i bilerne eller det der er værre.

Annonce