Annonce
Langeland

Demokratiet har fået trange kår på Langeland

Der er kommet mange reaktioner fra Strynø i forbindelse med, at valgstedet står til at blive lukket. Arkivfoto. Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Lokaldebat: Kære borgmester Tonni Hansen. Det er mig magtpåliggende at udtrykke min forundring over visse beslutninger, som kommunalbestyrelsen foretager. Jeg sigter til nedlæggelsen af afstemningssteder til valg i Langeland Kommune.

Kommunen, en såkaldt udkantskommune, ved af egen erfaring, hvor problematisk det er, når serviceforringelser rammer. Alligevel går kommunalbestyrelsen foran, når det gælder en så fundamental vigtig ting som valgsteder i de områder, hvor der er længst for folk at komme til.

Demokratiet har fået trange kår på Langeland. Med hensyn til nedlæggelse af valgstedet på Strynø har jeg et par spørgsmål:

  • Skal man møde op på rådhuset for at stemme pr. brev?
  • Kan man stemme personligt ved at brevstemme?
  • Hvis ikke, giver det ikke lige ret for alle borgere.
  • Har man ret til at afgive stemme indtil kl. 20.00, når valgstedet lukker?
  • I bekræftende fald forudsætter det en ekstrafærge, da den sidste færge til Strynø sejler kl. 18.45.

Det er mig smertelig bevidst, at kommunen mangler ressourcer. Den økonomiske del kunne vel klares, da der jo er forlydender om, at skatten skal sættes ned. Måske kunne der blive midler til, at valgstederne i Lejbølle, Lindelse og på Strynø bevares.

Med håb om, at også den beslutning er en ”ommer”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Annonce