Annonce
Ærø

Delte meninger om ny dagligvareforretning på havnen i Marstal

Sådan ser den måske kommende dagligvareforretning på Marstal Havn ud fra oven af.
På Facebook går debatten, hvorvidt det er en god idé med en ny dagligvareforretning på havnen i Marstal.
Annonce

Nogle mener, det vil være dejligt med en billigere dagligvareforretning, mens andre mener, at havnen ikke er det rette sted for et supermarked. Læs udpluk fra Facebook-debatten her.

1 Kim Vagtborg Fogtmann

- Godt for konkurrencen og havneområdet trænger til fornyelse.

2 Bente F. Jensen

- Efter min mening er det nok, at Ærøskøbings havns visuelle udtryk er ødelagt med Nettos placering der. Hvorfor gentage den fejl i Marstal?

3 Julie Skaar

Konkurrence er fint. Men det vil smadre havnefronten helt og aldeles med et supermarked. Placér et supermarked et andet sted - det hører ingen steder hjemme på en havn. Hvad bliver det næste? Store glasfacader og boligblokke? Det vil være meget kortsigtet med et supermarked på havnen og helt ude af trit med den maritime æstetik. Jeg vil gå så vidt som til at sige, at det vil ødelægge havnen. Med vores køb af Motorfabrikken fik vi saboteret planer om, at fabrikken skulle jævnes med jorden, og at grunden skulle bruges til at bygge et supermarked. Jeg håber, at det samme vil ske her. At bygningen og siloerne bliver bevaret.

4 Niels Roust Iversen

Tja, det måtte jo komme. Marstal kommune sagde jo nej tak i sin tid til Netto, og nu ligger den og skæmmer på Ærøskøbing havn og er det første, man ser ved indsejling til øen. Netto fik indenfor få år næsten lukket alle “købmænd”, der var på øen, så lad nu være med at gøre den samme fejl igen ved at give tilladelse til byggeriet.

Konkurrence er sundt, men det skal ikke ligge på en havn, hvor man forsøger at bevare den smule maritimt, der er tilbage. Mit gæt er, at det er Rema-1000, der jo buldrer frem overalt i Danmark, og det vil i al fald give SuperBrugsen kamp til stregen.

5 Julie Holst Jensen

Som sejler, der elsker at være på Ærø, vil det være et rigtig dejligt tiltag i Marstal. Vi vælger oftest Ærøskøbing på grund af de fine indkøbsmuligheder, der er.

Vi ville helt sikkert komme noget mere til Marstal, hvis vi kunne handle på havnen.

Der er bare langt fra lystbådhavnen med flere små børn og hund, når der skal handles dagligvarer ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce