Annonce
Faaborg-Midtfyn

Delt 1300 gange på Facebook: Stine blev hentet af lægehelikopter efter blodig ulykke på Lyø

Hjemme i den sønderjyske by Bov ligger Stine Meyer nu og lader sit ben hele. Hun slipper højst sandsynligt uden mén efter den voldsomme ulykke. Privatfoto: Stine Meyer
En planlagt sejlerferie i det sydfynske øhav var kun én dag gammel, da Stine Meyer fik sit ben skåret op, mens familien var på åbent vand. I et opslag på Facebook, som er delt mere end 1300 gange, takker hun dem, som hjalp til.

Lyø: Tirsdag blev sejlferien afbrudt for sønderjyden Stine Meyer og hendes familie fra Bov, da de ud for Lyø havn ville lægge til ved en ankerbøje. Tovet, som familiens skib skulle tøjres til, sprang og slog tilbage med stor kraft og ramte Stine Meyers ben.

- Der kommer en stor flænge i min læg, og der sprøjter vitterligt blod ud! Min mand får hurtigt sejlet båden mod havnen, og mine to børn ringer 112 og henter et bælte, som fungerer som årepres.

Selvom der er panik på den lille båd, viser børnene på 14 og 16 år overblik og ro, og de får nogenlunde stoppet blødningen fra Stine Meyers ben, mens hun selv råber på hjælp.

Annonce

- Vi får anråbt en båd, som med det samme kommer over og hjælper. Min søn, der har ringet 112, får at vide, at vi skal sejle mod Faaborg, da der kan komme en ambulance dertil. Men min søn får forklaret situationen, så der bliver heldigvis sendt en helikopter.

Inde på havnen kom flere til og tilbød deres hjælp til Stine Meyer, da hun kom af båden, hvor dækket var farvet rødt af blod.

- Da vi kommer i land, og folk strømmer til for at hjælpe, bliver jeg svimmel, så derfra kan jeg ikke huske så meget mere.

Slipper for mén

Da Stine Meyer er ved at komme på land, kigger hun ned på sit ben.


Jeg ser, at jeg kan vippe med foden, og så slapper jeg mere af. Men det var et forfærdeligt syn.

Stine Meyer


- Jeg ser, at jeg kan vippe med foden, og så slapper jeg mere af. Men det var et forfærdeligt syn.

Med lægehelikopter blev Stine Meyer fløjet til Odense Universitetshospital, hvor hun modtog behandling. Her var det klart, at den hurtige hjælp fra hendes børn havde haft stor effekt.

- Jeg har ikke fået tilført ekstra blod på hospitalet. Benet har været åbent, og blodet fossede ud, men bæltet og presset har hjulpet. På hospitalet får de mig lappet sammen, og meldingen er, at jeg slipper for mén.

Lægehelikopteren kunne lande på Lyø Havn, hvor den efterfølgende fløj Stine Meyer til behandling på OUH efter den voldsomme ulykke til havs. Privatfoto: Ulla Petersen

Det store sår på Stine Meyers læg er syet sammen, og hun ligger nu hjemme i familiens hjem i Bov og tænker tilbage på situationen:

- Vi er lidt forundrede over, at det ikke er gået værre. Jeg kunne have siddet på hug, og så var jeg ramt højere oppe, fortæller Stine Meyer og fortsætter: - Oplevelsen er værre end konsekvensen, og vi er alle meget berørt af det selvfølgelig. Børnene har fået hjælp, og de er ved godt mod. De er ikke veget fra min side.

Annonce

Taknemmelig for hjælpen

Det gik meget hurtigt, fra Stine Meyer kom i land, til hun var videre i lægehelikopteren, men efterfølgende har hun fået stor opbakning fra personer, der var til stede, som har henvendt sig via et opslag, som den uheldige sejler har skrevet på Facebook.

Her har Stine Meyer efterlyst de personer, som hjalp familien på båden, inden de kom i land, og de andre, som hjalp til på land. Opslaget er delt hele 1.300 gange, og Stine Meyer har fået kontakt til de fleste af dem, der hjalp.

- Jeg vil meget gerne sige tak og udtrykke min og min families taknemmelighed til dem, der har hjulpet. Også akuthjælperne i Lyø, for dem har jeg ikke fået kontakt til, men de skal have mange tak! Det gik hurtigt, men det virkede som om, at alle vidste, hvad de lavede.

- Der er også dem, der sørgede for båden bagefter, da min familie tog afsted til hospitalet. Det er små praktiske ting, der bare hjælper en masse. Vi er meget taknemmelige!

Båden er nu sejlet tilbage til havnen i Aabenraa, og Stine Meyer skal have fjernet stingene om 14 dage.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Ældreplejen har manglet sommerafløsere, og det vil få konsekvenser: - Nogle medarbejdere vil forlade faget

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Café Citronen forlader golfklubben efter kun et år: - Det er umuligt at skaffe personale

Erhverv For abonnenter

Brugs på Langeland dømt for ulovlig tobaksreklame: 5000 kroner i bøde, anklager krævede 40.000 kroner

Faaborg-Midtfyn

Bodegaejer vil betale din taxa: - Man skal gøre lidt mere for at lokke kunderne til

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Det skæve plankeværk på Wandallsvej fortjener et kritisk blik

Faaborg-Midtfyn

Farmcamp slår computerspil med alle længder: - Det fedeste er at styre maskinerne

Navne For abonnenter

Mål i livet: Søren Skjold Mogensen ville være direktør - og det blev han

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Faaborg-Midtfyn

Varebil og personbil kørt sammen: To personer sendt på skadestuen

Svendborg

En læser får svar: Hvorfor retter kommunen ikke plankeværket?

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Langeland For abonnenter

Fantastisk fællesskab i Medicinhaverne: Frivillige sikrer rekord for andet år i træk

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

"Ruinen" hjemsøger stadig byen, selv om græsset er slået: - Det overrasker mig meget, hvis han bliver færdig med huset

Svendborg

Efter ugers ombygning: Nu får Anne og Henrik dobbelt så meget plads til ting for de små

Annonce