Annonce
Svendborg

Delle er blevet en af Svendborgs største turistattraktioner

Delfinen trækker mange turister til Svendborg. Her står en gruppe piger klar med mobiltelefonerne, hvis Delle skulle dukke op. Foto: Andrea Bisgaard
Annonce

Svendborg: Havnen i Svendborg er blevet noget af en turistmagnet, efter at delfinen Delle har taget ophold i havnen. Havneområdet er fra morgen til aften fyldt med turister og svendborgensere, der gerne vil følge med i Delles verden og færden.

Formand for Svendborg Turistforening, Allan Mariager, glæder sig over, at turisterne har fået endnu en grund til at besøge Svendborg.

- Svendborg og Sydfyn har alle dage været et populært turistmål, og i år kan vi så endda tilbyde en delfin oveni. Det er der ikke mange andre steder der kan, siger han og tilføjer:

- Og så er det ikke engang noget, jeg har bestilt. Den er kommet helt af sig selv. Det er fantastisk.

Fyns Amts Avis var forleden en tur på havnen for at møde nogle af de turister, der havde valgt at rejse til Svendborg for at se delfinen.

Så delfinen i et tv-program

Michael Raffnsøe (t.v.), Mihlas Raffnsøe Dam og Marlene Dam havde lagt vejen forbi Svendborg for at se Delle. Foto: Andrea Bisgaard

- Vi kommer fra Haderslev og skal til Langeland, hvor vi skal bo i Tipicamp i et par dage. Vi har hørt om delfinen i tv-programmet Kurs mod danske kyster med Beha-familien, og da vi alligevel skulle til Langeland, tænkte vi, at vi lige så godt kunne svinge forbi Svendborg og se delfinen. Vi har været her en halv time, og vi har allerede set den flere gange.

Er udelukkende kommet på grund af delfinen

Egon Troelsen og Tove Meedom fra Haderup i Midtjylland har rejst det meste af landet rundt. De er udelukkende rejst til Svendborg for at se Delle. Foto: Andrea Bisgaard

- Vi har været på farten i et stykke tid. Først rejste vi rundt i Nordjylland, så var i på Sjælland, og så tog vi Spodsbjerg-Taars-færgen for at komme til Svendborg. Vi har overnattet på et hotel i Svendborg. Vi så delfinen i tv-programmet "1 døgn, 2 hold, 3 dyr" og tænkte, at der må vi hen. Vi regner også med, at vi skal se delfinen i Aalborg på et tidspunkt.

Venner på tur til Svendborg

Anna Hansen (t.h.), Jon Rasmussen (i midten) og Bent Nielsen var rejst til Svendborg for blandt andet at se delfinen. Foto: Andrea Bisgaard

- Vi er taget til Svendborg på en lille tur, og vi skulle selvfølgelig også ned og se delfinen. Vi har set en masse videoer af den på Facebook. Vi (Anna Hansen og Jon Rasmussen, red.) har boet i Svendborg i mange år, men nu bor vi på Sydlangeland. Bent (og hans kone, som ikke ville med på billedet, red.) kommer fra Lemvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Børns Vilkår: Langelandske børn bliver brikker, de voksne flytter rundt med

Svendborg For abonnenter

Tåsinge-brugs drukner i pakkepost: - Det går selvfølgelig ud over Svendborgs specialbutikker

Svendborg

Fredagens sydfynske coronatal: Smitten daler fortsat i Svendborg

Annonce