Annonce
Faaborg-Midtfyn

Definitivt: Midtfynske festivaler aflyser 2020-udgaven

Midtfyns Festivalen genopstod sidste år, men nedlukningen tvinger folkene bag til at aflyse årets udgave. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Både Midtfyns Festival, Rudme Festival og Heartland Festival har nu meldt ud, at der ikke bliver en 2020-udgave. Avernax undersøger lige nu, om den eventuelt kan holdes.

Faaborg-Midtfyn: - Det bliver en aflysning. Så håber vi, at vi kan banke en festival op igen næste år.

Sådan lyder det kortfattet fra Kim Skovby Klindt, direktør for Midtfyns Festival. På et møde tirsdag med bestyrelsen blev det besluttet at aflyse årets udgave af festivalen, der skulle have fundet sted den 21. og 22. maj. på dyrskuepladsen i Ringe.

- Vi er trætte af det. Vi ville gerne have leveret en festival til fynboerne, men det var svært at se, at tingene ville udvikle sig på den her måde. Vi satser stærkt på, at der kommer en festival i 2021, for vi vil have revanche, siger Kim Skovby Klindt.

Aflysningen kommer i kølvandet på regeringens forbud mod større forsamlinger som musikbegivenheder frem til og med august. Siden coronavirussen lukkede landet ned, har de frivillige folk bag festivalen arbejdet med flere forskellige scenarier.

I en pressemeddelelse oplyser bestyrelsesformand Sune Vesterlund Larsen, at en flytning til senere på året også var i spil.

- Selvom vi havde et brændende ønske om at udskyde, så vi kunne afvikle festivalen, må vi også erkende, at det bliver en meget svær opgave, som situationen ser ud nu. Vi ville så gerne have holdt Midtfyns Festival nummer 30 i rækken, og nummer to i vores genrejsning, men vi er en nyopstartet og frivilligt dreven festival, og det har sine begrænsninger, siger formanden.

Midtfyns Festivalen genopstod sidste år med 1900 gæster. - Vi fik fine tilbagemeldinger fra dem, der havde købt billet, og dem, der gerne ville købe billet. Butikslivet og erhvervslivet viste støtte til festivalen, så det tegnede til at blive en mindst lige så god festival som sidste år. Så vi er da ærgerlige, bemærker Kim Skovby Klindt.

- Jeg kan ikke sige meget andet, end at vi aflyser i år. Vi skal lige vide lidt mere omkring de her hjælpepakker, inden vi kan melde yderligere ud, siger Kim Skovby Klindt og lader forstå, at det også gælder i forhold til købte biletter.

Annonce

Flere aflysninger

Tirsdag meldte Heartland Festivalen også ud, at den aflyses i år. Også de unge mennesker bag Rudme Festivalen har taget konsekvensen af coronakrisen og aflyst festivalen.

Den skulle have fundet sted fra den 16.-18. juli.

- Vi har bare fået beskeden om, at større forsamlinger ikke er tilladt, og vi havde faktisk et mål om, at vi ville blive et stykke over 1000 i år. Så vi har egentlig bare skrevet en besked ud om, at vi lukker stille og roligt ned og aflyser i år, siger Jens Leonhard, der er formand for foreningen bag festivalen.

I år havde det været femte gang, at festivalen, som startede som en stor havefest, skulle være afviklet.

Folkene bag den populære Avernax, som trækker 600 festivalgæster til Avernakø, var tirsdag endnu ikke afklaret på situationen.

Festivalen er planlagt til den 6.-9. august, og på festivalens Facebookside oplyses det, at man lige nu er ved at undersøge, hvad forbuddet mod større forsamlinger til og med august egentlig dækker over.

- Vi har været optimistiske, fordi vi ligger i slutningen af sommeren. Vi har møde i aften (tirsdag, red.) hvor vi skal finde ud af, hvad vi gør, siger Avernax' pressekontakt Laura Kjeldberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Klumme: Jeg har arvet en guldbarre

Annonce