Annonce
Fyn

Debatten om nordvestfynske skoler fortsætter: Udfordringer skal frem i lyset, mener Morten Weiss

Konservatives spidskandidat i Middelfart Kommune Morten Weiss-Pedersen. Arkivfoto
Annonce

Lokaldebat: Politik er nogle gange en uforståelig størrelse. For eksempel når medlemmerne af Skoleudvalget lige fra Enhedslisten og til Venstre ønsker at hemmeligholde, at Ejby Skole har problemer med ”løfteevnen”, det vil sige børnenes indlæring. Men dem om det.

Fra konservativ side er holdningen klar: Er der udfordringer, så skal de frem i lyset, så der kan blive gjort noget ved tingene. Alle skoler i Danmark - offentlige og private -har rig adgang til at forbedre undervisningen til glæde for børnene. Blandt andet ved at se til udlandet efter inspiration.

I Finland med få timer og et kort skoleår nås der topresultater, der må vække enhver skolemands eller -kvindes nysgerrighed. Hvad gør de i Finland, som vi kan lære af?

Canada og nærmere delstaten Ontario er også værd at skele til. De har på få år højnet elevernes standpunkt og reduceret andelen af fagligt svage elever. Hvad kan vi lære af det i Middelfart Kommune?

Endelig og ikke mindst har professor John Hattie fra New Zealand overbevisende dokumenteret, at den enkelte lærers evne til at indgå i en positiv relation til eleverne er helt afgørende og vigtigere end fagligheden, når børnene skal lære noget.

Så for skolerne i Middelfart Kommune det være sig offentlige eller private er der masser af inspiration at hente både i Danmark og i udlandet. Så væk med troen på, at alt er godt som det er. Og frem med en positiv nysgerrighed i retning af at lære af ”best pratice” hjemme og ude først og sidst af hensyn til børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce