Annonce
Langeland

Debatten går om mulig Rema 1000 i Rudkøbing: - Slå koldt vand i blodet

Anker Nielsen. Arkivfoto: Anna Stærbo
Annonce

Debat: Hånden på hjertet. Ingen langlænder har måttet gå sulten i seng, fordi vore eksisterende dagligvare-butikker ikke har kunnet levere de dagligvarer, vi har brug for.

Rema 1000 i Rudkøbing ville være et gode, fordi den ville øge konkurrencen og ville kunne betyde lidt lavere priser på dagligvarer. Den ville ligeledes tilføre nogle hårdt tiltrængte arbejdspladser.

Med en beliggenhed på "Gasværksgrunden" ville prisen for disse goder dog blive alt, alt for høj. Prisen er som bekendt bl.a. nedrivning af bevaringsværdige huse, der samlet udgør et værdifuldt, særpræget gadebillede.

Sporene skræmmer. Mangt et enestående købstads-miljø er blevet tilintetgjort af skånselsløse nedrivninger og opførelse af kønsløse nybygninger. Jeg får kvalme, når jeg hører folk sige:" Vi kan - og vi skal ikke standse udviklingen".

Nuvel! Det kommer så sandelig an på, hvad det er for en form for udvikling, vi taler om. I dette konkrete tilfælde er der ikke tale om udvikling. Der er tale om afvikling.

Jeg har stor respekt for Tonni Hansens virke som Langelands borgmester. "Du har været Langeland en god borgmester i din første embedsperiode, Tonni".


Sporene skræmmer. Mangt et enestående købstads-miljø er blevet tilintetgjort af skånselsløse nedrivninger og opførelse af kønsløse nybygninger.


Tonni Hansen har rod i fagbevægelsen. Han er af samme grund parat til at gå endog meget langt for at bevare og øge antallet af arbejdspladser på Langeland. Kommunalbestyrelsen er i sin gode ret og har magten til at lade bevaringsværdige bygninger nedrive.

Jeg appellerer til hvert enkelt kommunalbestyrelses-medlem: "Slå koldt vand i blodet. Bevar denne unikke del af Rudkøbing". Dispensationer er et onde. De udvikler sig nemt til en slags glidebane. Har man først revet bevaringsværdige bygninger ned eet sted, og der efterfølgende måtte komme nye ansøgninger om tilladelse til at rive bevarings-værdige bygninger ned.

Det er et rædselsfuldt scenarie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Harders åbner bar med Morten i spidsen: - Jeg håber, det bliver noget med, at i aften skal vi kun høre goth rock fra 1980’erne

Annonce