Annonce
Debat

Debattør om mulig Rema: Placering er hærværk

Knud Pedersen, formand for Langeland Museumsforening.
Annonce

Lokaldebat: På vegne af Langelands Museumsforening: Rema har mere brug for Rudkøbing, end Rudkøbing har brug for Rema.

De store Rema 1000-varebiler kører lige forbi vores kønne købstad på vej til og fra Lolland, så Rudkøbing ligger allerede på ruten og passer fint ind i koncernens ambitioner om en større markedsandel i Danmark.

At Rema 1000 vil bygge i Rudkøbing for at gøre byen mere attraktiv, er der vel ingen, der tror på? Men hvis kommunalbestyrelsen virkelig mener, at byen har behov for endnu et supermarked, skal det selvfølgelig placeres i overensstemmelse med den geniale lokalplan, Rudkøbing er så heldig/forudseende at have: I bymidten.


Det drejer sig ikke kun om de par meter (50), grænsen skal flyttes, men om en demokratisk vedtaget fornuftig lokalplan, der skrottes for at behage en discountkæde.


Det har alle indtil nu accepteret og handlet efter, fordi det er en god og fornuftig plan.

Men Rema 1000 ser ud til kun at ville bygge bag Dyrenes Butik på gasværksgrunden, altså uden for bymidtens grænse. Jamen, så flytter vi da bare grænsen, siger borgmesteren; ”for mig er gasværksgrunden en del af midtbyen.”

Det udsagn finder Langelands Museumsforening dybt foruroligende. Det drejer sig ikke kun om de par meter (50), grænsen skal flyttes, men om en demokratisk vedtaget fornuftig lokalplan der skrottes for at behage en discountkæde. Det er ikke en bagatel, det er hærværk.

Som det ser ud nu, er der et flertal i kommunalbestyrelsen for denne grænseflytning, men i et sandt demokrati kan et flertal heldigvis uden det store besvær bøje sig for et fornuftigt mindretal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fodbolddrenge tilbage på udendørsbanerne: Vi har glædet os mest til at se vores venner

Debat

Debat: Mareridtet på Ryttermarken

Debat

Debat: Lokalt skal vi også stille krav

Annonce