Annonce
Debat

Debat: Vort sundhedsvæsen har kunnet mærke forskel på rød og blå politik

Debat: Mens coronakrisen raser herhjemme kan det ofte være svært at finde ting at være glade for. En af de ting vi kan være glade for, er vores velfungerende offentlige sundhedsvæsen. For i skrivende stund gør vores personale i det danske sundhedsvæsen en kæmpe indsats. Men vi ser desværre også en stigning i antallet af unge med mental mistrivsel, da de i høj grad oplever ensomhed, angst, stress og depression.

I perioden 2007-2021 er udgifterne til sundhedsvæsenet i Syddanmark steget med ca. 8 mia. ifølge Danmarks statistik. Burde det være bekymrende? Jo, måske - men selvom udgifterne til sundhedsvæsenet er steget, har de ikke kunnet følge med stigende udgifter til medicin, at befolkningen bliver ældre og dermed får brug for flere ydelser fra sundhedsvæsnet, og at flere får psykiske problemer. Vi skal ikke glemme, at sundhedsvæsnet er blevet udsultet af mange års krav om 2% besparelser, som de borgerlige regeringer krævede.

Vi er i SF glade for at dette vanvid med 2% besparelseskrav hvert år er stoppet efter, at vi fik en ny regering, da det er vigtigt, at vi sikrer et stærkt offentligt sundhedsvæsen, hvor medarbejderne trives, og hvor de får mulighed for at udnytte deres faglighed, det gælder alle grupper - SOSU’erne, bioanalytikerne, portørerne, lægerne, sygeplejerskerne osv. For alle faggrupper er vigtige i et godt sundhedsvæsen.

Udover at kravet om 2% besparelser blev droppet, fik vi også her i Region Syddanmark ved sidste års økonomiaftale 214 flere sygeplejersker. Og det er både på det somatiske og psykiatriske område, at der er kommet nye hænder; - så man kan sandelig mærke forskellen på rød og blå politik. Vi har også indenfor psykiatrien kunnet mærke, at vi har fået et rødt flertal.

Således fik vi ved økonomiforhandlingerne i Region Syddanmark 96.5 millioner kroner årligt til at sikre initiativer på det psykiatriske område. Et psykiatriområde, som har været stærkt underfinansieret samtidig med, at der desværre kommer flere og flere patienter. Derudover har der været store udfordringer med at rekruttere medarbejdere i psykiatrien. Så pengene er hårdt tiltrængte.

Den gode udvikling, der er sket siden vi fik et nyt folketingsflertal, vil vi arbejde for i SF fortsætter, således at de ansatte på de danske sygehuse, har det bedste grundlag for at udføre fagligt godt arbejde, som de kan være stolte af - til glæde for patienterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fernisering i fire kunsttårne

Svendborg

Eksamensfri og karakterfri: Skolefolk vil åbne ny friskole i Tankefuld

Annonce