Annonce
Debat

Debat: Vis samfundssind og investér i nye medarbejdere

Annette Lindberg og Bjarne Elnegaard fra 3F Sydfyn opfordrer virksomhederne til at ansætte nye medarbejdere og være mindre afvisende over for unge eller folk i 50-60-årsalderen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Virksomheder såvel som ledige har en fælles opgave i, at arbejdsmarkedet kommer op i gear.

Danmark er kommet relativt godt gennem krisen. Virksomheder ansætter igen nye medarbejdere, og det giver håb for mange af vores ledige medlemmer. Men i takt med, at flere kommer i arbejde, bliver det også sværere at finde et fuldstændig perfekt match, sådan 1:1, når man ser på de lediges kvalifikationer og erfaringer, og hvad den enkelte virksomhed ideelt ønsker sig af en ny medarbejder. En ledig, erfaren rengøringsmedarbejder, der omsorgsfuldt og med kvalitet har gjort rent i børnenes skolelokaler i mange år, og hvor kroppen derfor også er slidt, kan være en gevinst for rigtig mange virksomheder, men kan næppe opfylde entreprenørvirksomhedens krav til en ny jord- og betonarbejder.

En ledig af anden etnisk herkomst end dansk kan have været en meget værdsat og værdifuld medarbejder, men har måske nu sværere ved at komme i job igen, fordi kravene til et godt dansk er steget over årene i takt med dokumentation, kvalitetssikring og certificering af virksomhederne.

Annonce


Vi har tidligere i Danmark bevist, at regnedrengenes påstand om en nedre grænse for antallet af ledige er en akademisk skrivebordsting. Når jobåbningerne er synlige, skal de ledige nok flokkes.


En ledig industriarbejder, hvis job er forsvundet eller nedlagt og nok aldrig kommer igen, da opgavetypen ikke eksisterer mere. Noget opkvalificering er måske det, der skal til for, at vedkommende kan komme i arbejde igen, men det skal være målrettet opkvalificering i samarbejde med de virksomheder der mangler arbejdskraft. Der skal måske ikke så meget til, før matchet 1:1 er tæt på opfyldelse. Derfor er vores opfordring til virksomhederne, at det her under opsvinget er deres tur til at vise samfundssind og investere i nogle af de ledige danskere, så vi får alle med. Den kræsne og fordomsfulde holdning over for +50- og +60-årige skal pakkes væk. Tilsvarende skal man ikke afvise unge ledige med den begrundelse, at de ingen erfaring har, for så får de det jo aldrig. Vores ønske om, at en kræsen holdning skal pakkes væk, gælder også de ledige. De fleste har da forestillinger om deres idealjob, og det er jo helt lovligt at gå efter drømmejobbet, imens man har taget imod og bestrider det job, der lige nu er ledigt. Erfaringen viser da også, at det alt andet lige er lettere at få job, når man er i job. Vi har tidligere i Danmark bevist, at regnedrengenes påstand om en nedre grænse for antallet af ledige er en akademisk skrivebordsting. Når jobåbningerne er synlige, skal de ledige nok flokkes. Før finanskrisen kom ledigheden markant under den såkaldt strukturelle ledighed. Det kan og skal vi præstere igen. Vi gør alt, hvad vi kan, fra 3F's a-kasse for at støtte både de jobsøgende og virksomhederne i at finde det bedste match og eventuelt finde de kurser, som kan bidrage til en hurtigere opkvalificering af de ledige, hvis det er nødvendigt.

Men der skal to til tango, og nye medarbejdere vil altid være en investering værd.

Vi behøver vel ikke at tilføje, at virksomheder, som søger nye medarbejdere, naturligvis bør tilbyde de løn- og ansættelsesvilkår, der fremgår af den frivillige aftale (Den Danske Model) mellem branchernes arbejdsgivere og fagforeningerne, altså overenskomstens vilkår.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Forældre ser stort på færdselsreglerne ved Ørkildskolen: Politikommissær er voldsomt overrasket

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Mere til lærerne, mindre til hjemmeplejen og fri psykolog til unge: Ærøs politikere er tilfredse med nyt forlig

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Sport

I Ronaldos fodspor: Nyborg-drengen Magnus skriver kontrakt med europæisk storklub

Navne For abonnenter

60 år: Jens Garfalk måtte lære lederjobbet med lynets hast: - Den fik han sgu oversolgt

Ærø

Kronik: En havnerundfart med hund

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

76-årige Bent er blind og skal springe ud af et fly: - Jeg kan jo ikke se, hvor langt der er ned

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Nu bliver færgerne en del af valgkampen

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Nekrolog: Søren Lenschau Andersen var et anker og en superstjerne indtil livet sled ham op som 38-årig

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sport For abonnenter

Hvem kan stoppe Svendborg-Oure FA - B1913 vil efter pokalbraget levere alt mod DS-topholdet

Langeland For abonnenter

Kenny og Jeanette er langtidsledige og var til borgermøde for at blive klogere: - Det ville være rart at vide, hvad der skal ske med folk på kontanthjælp

Danmark

Politiet gransker atter selvmordslægen Svend Lings: - Der er ikke nogen dom, der kan få mig til at stoppe

Annonce