Annonce
Svendborg

Debat: Vindmøllerne om igen

Poul Kamban. Privatfoto.
Annonce

I et indlæg d. 5/8 forsøger formanden for kommunens teknikudvalg Flemming Madsen (S) at banke modstanderne af møllerne ved Broholm på plads med trusler om, at kommunens energipolitik falder til jorden, dersom projektet ikke gennemføres. Derudover forsøger han at sætte trumf på sin tirade, ved at forsikre os om, at byrådet loyalt vil føre deres politik ud i livet, sådan at borgere og investorer kan stole på, at rådets beslutninger er holdbare. Og det er "selv når det blæser", som han påtaget muntert tilføjer.

Er der noget at sige til, at begrebet "politisk arrogance" nu har optrådt flere gange i løbet af den verserende polemik?

Heldigvis gennemhulles Madsens indlæg som værende usagligt og fordrejet i et sobert indlæg af Mette Kristensen (V) d. 12/8.


Vælger vores lokalpolitikere at overhøre disse fakta, vil de fremover med rette kunne betegnes som opblæste (et ganske passende udtryk i sammenhængen) ignoranter


Her udlægger hun teksten, så alle kan forstå den, og gør grundigt op med den vildfarelse, at dette projekt er nødvendigt for at gennemføre kommunens energipolitik på langt sigt. Endvidere lufter hun sin bekymring for projektets skadevirkninger, samt, at det kan danne præcedens for lignende meningsløse projekter på Sydfyn.

Lad os håbe at hendes redegørelse, sammen med den massive modstand fra et utal af beboere i lokalområdet, kan få byrådet til at erkende, at dette projekt ikke har nogen gang på jord. Påvirkningerne for beboerne i nærområdet, samt skaderne på områdets enestående natur og historie vil ganske enkelt blive for omfattende.

Vælger vores lokalpolitikere at overhøre disse fakta, vil de fremover med rette kunne betegnes som opblæste (et ganske passende udtryk i sammenhængen) ignoranter.

Og fastholder de deres politik, kunne de næste gang passende lade tre møller af 150 meters højde, og hvor hver af møllernes vinger bestryger et areal på 1,25 hektar (!!) opstille tæt ved deres egen baghave, således at de også på egen krop kan "nyde" vingernes flimrende skyggevirkning i solnedgangens skær, samt ikke at forglemme, den lavfrekvente støj som helt gratis følger med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce