Annonce
Ærø

Debat: Vi vil gerne handle lokalt – men mangler fleksibilitet og service

Annonce

Læserbrev: Jeg husker endnu kampagnen ”Køb dansk”, der skulle få os alle til at handle danske varer, og med jævne mellemrum dukker der tilsvarende ”kampagner” op om at handle lokalt. Specielt får internethandel skylden for, at den lokale handel går tilbage, og når vi hører om de mange overfyldte pakkeshops, giver det for så vidt god mening.

Desværre så er det ikke løsningen at kigge på omverdenen og klage over hvad der sker udenfor ens eget påvirkningsområde – man er nødt til at kigge indad. Siden vi købte hus på Ærø, er mindst 80 procent af mit tøj købt lokalt, og det ændrer sig nok ikke, men et par erfaringer i år har gjort, at jeg synes handlende skal kigge lidt indad – kigge på servicen og prisen i den nævnte rækkefølge.

Jeg kan ikke købe julegaver til venner og familie på fastlandet, da det vil være svært at få ombyttet det hvis det skal være tilfældet, ja i nogle tilfælde kan man ikke få pengene tilbage, hvis for eksempel et stykke tøj ikke passer, og butikken ikke har det i den nødvendige størrelse – så er et tilgodebevis på Ærø ikke meget værd hvis man bor i København. Lidt mere fleksibilitet ville være godt. En af de væsentligste fordele ved handel på nettet er den lovgivne ret til ombytning eller tilbagebetaling.

Jeg har flere eksempler på priser der er helt hen i vejret, men lad mig blot nævne et. Et par indesko koster 150 kroner mere i en lokal butik, end de ved det første tilfældige opslag på nettet kunne erhverves for. Det er simpelthen en prisforskel, der er afgørende. Min generelle holdning er at en prisforskel på op til 10 procent kan jeg fint leve med for at støtte de lokale, men en forskel på 40 procent er simpelthen ikke rimeligt.

Det vigtigste er dog servicen, jeg kunne ikke købe disse sko lokalt, da jeg ikke kunne få pengene retur, hvis de ikke passede modtageren, men en tilgodeseddel, der formentlig aldrig ville blive indløst. Vel er det god forretning – her og nu – for virksomheden at få godt 500 kroner for en vare, man kan beholde, men som forbruger er det bare ikke OK.

henning Borchert-Jørgensen, Bregninge. Arkivfoto: Anders C. Østerby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Debat: Vindmøllerne om igen

Fyn

Mand voldtaget på institution

Annonce