Annonce
Læserbrev

Debat: Vi skal styrke vores folkeskoler

Læserbrev: Erling Bonnesen angriber her i avisen Socialdemokratiet for at ville lukke lokale skoler. Jeg forstår ikke Venstres behov for at angribe Socialdemokratiet. Faktisk tror jeg de fleste borgere - uanset politisk ståsted - er mere interesserede i at høre, om Venstres egen politik. Men når nu Bonnesen angriber Socialdemokratiet, skylder han at nævne, at der de seneste fire år er skåret hele 1,2 milliarder kroner på folkeskoleområdet. Og at det var Venstre, der stod bag den største centralisering i nyere tid; kommunalreformen.

Mange af de skoler, som Erling Bonnesen tager æren for er åbnet som friskoler, har jo netop set dagens lys, fordi den lokale folkeskole lukkede. Enten som konsekvens af kommunalreformen, eller fordi der er sparet på kommunernes økonomi.

Venstre har hævet tilskuddet til friskoler til et historisk højt niveau. Og alt imens antallet af friskoler fortsætter med at stige, så ser vi, at flere folkeskoler lukker. Det er den udvikling, vi vil stoppe. Ikke fordi vi har noget imod gode demokratiske friskoler. Men fordi vi tror på folkeskolen som den dynamo, der sikrer sammenhæng i samfundet og får alle børn og unge med på uddannelsesvognen. Vi mener, at folkeskolen er så vigtig, at den skal være til stede i alle lokalsamfund.

Friskoler er en vigtig del af den danske skoletradition og skal være der som et alternativ til folkeskolen for de forældre, der ønsker en anden pædagogisk retning. Derfor skal de også fortsat kunne drives og løbe rundt. Men vi vil holde fast i, at folkeskolen netop skal være folkets skole. Den skal tilbyde god, gratis undervisning til alle. Og det er derfor vi vil bruge de mange ekstra penge, som er tildelt friskolerne de seneste år, til at styrke folkeskolerne.

Konkret vil vi bruge pengene - cirka 365 millioner kroner årligt - til at ansætte cirka 600 flere folkeskolelærere eller 700 pædagoger landet over. Det er vores prioritet i Socialdemokratiet.

Annonce
Trine Bramsen vil opprioritere folkeskolen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Læserbrev

Debat: Kommunen har ikke pengene til nyt og større Baggårdteatret

Læserbrev: Igennem den sidste tid har der, både i avisen og på facebook, været meget debat om forslaget om at bygge teater på Frederiksøen. Da punktet skulle på dagsordenen tirsdag i Økonomiudvalget, satte jeg mig til at læse det, for når man læste forskellige politikeres udlægninger af teksten, så var det slet ikke, som jeg troede, en teaterflytning man stemte om, men enten en lokalplansændring eller det største, der er sket inden for kulturen siden Nero spillede lyre, mens Rom brændte. Hvad er det så egentlig, de skulle beslutte i udvalget tirsdag? Det er, at man stiller en grund til rådighed, så teateret kan realisere sine planer, fordi man engang fik lavet en feasabilitystudy (et meget smart ord, i en sikkert meget dyr rapport), men man godkender ikke, at teateret kan flytte, dette sker først, når man får en rapport, teateret skal lave for 150.000 kroner af dine og mine penge. Det vil altså sige, man smider et museum på porten, fordi der måske skal ligge et teater på Frederiksøen. Hvis man så læser videre i sagsfremstillingen og filtrerer alle de positive tillægsord om et nationalt regionsteater (det forstår jeg ikke?), så kommer vi til den mindre sjove del, nemlig at teatret gør opmærksom på, at de vil søge om et kommunalt bidrag til byggeriet, som forvaltningen anslår til at skulle være mellem 10 og 26,4 millioner kroner i tilskud til anlæg, og der ud over også have hævet det driftstilskud på netto 3,2 millioner kroner de får i dag. Det gør forvaltningen opmærksom på, at man ikke har midler til, så skulle en ansvarlig politiker ikke stemme nej, til at bruge 150.000 skattekroner på et projekt, der ikke kan anvises den nødvendige finansiering til. Vi skal vel ikke holde både skatteydere og teater for nar?

Svendborg For abonnenter

Stor anerkendelse for at tabe 100 kilo - men Kates kamp er først lige begyndt

Annonce