Annonce
Debat

Debat: Vi skal sikre, at der er et lys i mørket

Læserbrev: Satspuljen er nedlagt og erstattet af en "Reserve til foranstaltninger på social, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet". Og der er godt nyt for mange, både på sundheds- og socialområdet.

Stærkest står måske demensområdet, som Venstre har kæmpet en hård kamp for at styrke. Vores demente og deres pårørende må og skal kunne leve et værdigt liv. Det er en enorm omvæltning, at skulle leve enten med en demenssygdom eller som pårørende til en dement. Mange oplever en stor sorg, når ens ægtefælle mentalt forandrer sig og med tiden "forsvinder" ind i en anden verden. Der er brug for et lys i mørket. Med et løft på 244 millioner kroner er der nu og i fremtiden gode muligheder for at yde rådgivning, støtte og aflastning, ligesom vi forsat kan have fokus på at nedbringe brugen af antipsykotisk medicin.

Alt for mange mennesker mistrives og alt for mange oplever enten at være tæt på eller helt at opgive livet. Ét selvmord er ét for mange. Derfor er jeg oprigtigt glad for, at vi med aftalen nu får mulighed for at sikre døgnåbning af "Livslinjen". Det er særligt i de blå timer ud på natten, at ensomme og selvmordstruede udfordres. Der er på alle måder brug for et tilbud, som også har åbent uden for gængs arbejdstid, hvor der kan gives både støtte og rådgivning til de ulykkelige mennesker, som enten er i krise eller har tanker om selvmord.

Der er årstider, for eksempel jul og sommer, som er mere udfordrede end andre for særligt sårbare børnefamilier.

Jeg er umådeligt glad for, at vi opretholder julehjælpen til de børnefamilier, som af den ene eller anden grund har svært ved at se sig ud af de ekstra omkostninger, som følger med både julegaver og julemad.

Alle børn har fortjent en julegave. Mange børn kommer ikke på ferie henover den lange sommerferie - og det er trist, at nogle børn kommer i skole efter sommerferien uden gode feriefortællinger og et pusterum fra hverdagens omgivelser. Derfor er det helt på sin plads, at udsatte familier, hvor mor eller far for eksempel har misbrugsproblemer eller en psykisk sårbarhed, nu kan få hjælp til sommerferie. Det manglede da bare i et velfærdssamfund som det danske.

Jane Heitmann skriver blandt andet om hjælpen til socialt udsatte børnefamilier. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Borgmester meget tilfreds med elfærgerapport: - Bedre end vi havde regnet med

Annonce