Annonce
Debat

Debat: Vi skal have mere pædagogisk personale i skolerne

Annonce

Læserbrev: De nye nationale test fortæller, at det ser slemt ud med læseevnen hos vores skolebørn. Nogle giver nedskæring af biblioteker skylden, forældede og uinteressante bøger på skolebibliotekerne eller for meget brug af iPad. Andre giver forældrene skylden. De har ikke længere tid til at læse med eller for børnene.

Jeg er ikke utilbøjelig til at give det øget brug af digitale medier en del af skylden. Jeg kan se det hos mine egne børnebørn. Det er jo ikke ligefrem læsestof, der dukker op på skærmen, men billeder, lyd og ting, der skal skydes ned. Hvis nu disse spil havde nogle "stopprøver" undervejs, der skulle læses og forstås, kunne man få sneget lidt læsetræning ind der.

I skoletiden kæmper lærerne også med at gøre undervisningen spændende og interessant for eleverne. Som jeg har oplevet det, betyder det undervisning på mange forskellige og kreative måder. De skal jo kæmpe mod underholdningsværdien i det, børn og unge i dag tilbringer deres tid med, nemlig skærmtid i mange former. Det går i øvrigt også ud over deres motorik, som har stor betydning for indlæringen.

Det er positivt, at man i dag kan finde mange forskellige måder at fremme børns lyst til læring. Jeg mener dog, at man har glemt værdien af at læse bøger. Lærerne er blevet mere og mere bundet af fælles nationale metoder til undervisningen. Lad os nu give lærere større frihed til at bruge deres faglighed.

I indskolingen og mellemtrinene kan man med stor fordel bruge pædagogisk personale mere i undervisningen. Ikke som erstatning for lærerne, men som supplement. De kunne have fokus på det enkelte barns læringsstile og sætte fokus på relationer barn/barn og barn/voksen imellem.

Det er gennem sunde relationer, man udvikler sig hele livet igennem. Det skal være sjovt og trygt at gå i skole og en positiv tid at tanke tilbage på. Det er en investering, der betaler sig på den lange bane.

Käthe Lund skriver om læring i folkeskolerne. Arkivfoto: Søren Skarby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Arriva: - Vi er selvfølgelig kede af, at det nye signalsystem ikke er blevet prioriteret

Coronavirus

Live: Norsk myndighed vil markere to danske regioner som røde områder

Annonce