Annonce
Svendborg

Debat: Vi skal fortsat kunne opstille vindmøller i Svendborg Kommune

Niels Christian Nielsen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Venstres byrådsgruppe i Svendborg er kæmpe modstandere af landbaserede vindmøller. De mener, at alt hvad der bare lugter af vindmøller, skal til havs. Det skal de have lov til at mene, men at give udtryk for at vi andre nærmest er med til at ødelægge naturen, dyrelivet og gøre folk syge, hvis vi stemmer for en opstilling af vindmøller, er en hel urimelig påstand.

Senest har gruppeformand og borgmesterkandidat Mette Kristensen (V) i et debatindlæg postuleret, at såfremt et flertal i byrådet godkender opsætningen af de tre vindmøller ved Broholm, så skal borgerne i Svendborg Kommune frygte, at der efterfølgende bliver opstillet mange flere vindmøller i lokalområderne.

Mette Kristensen ønsker derfor, at byrådet skal træffe en principbeslutning om, at der ikke må opstilles flere vindmøller i kommunen, fordi det skæmmer landskabet, påvirker dyrelivet, og forpester borgernes hverdag, liv og helbred.


Det er trist, hvis populistiske følelsesladede skræmmekampagner skal være afgørende for, om vi når i mål med et fossilfrit lokalsamfund


En sådan principbeslutning bliver ikke med min opbakning og stemme. Vi har et fælles ansvar for, at den grønne omstilling også foregår lokalt, selv om det kan betyde, at landskabet ændrer karakter, når der opstilles solcelleparker og vindmøller. Hele planprocessen afdækker jo, hvad der er af konsekvenser for det lokalområde, hvor det påtænkes at opstille vindmøller eller solcelleparker.

Vi har en byrådsbeslutning om, at kommunen som virksomhed skal være omstillet til 100 procent vedvarende energi i 2030, og som geografisk område i 2040. Derfor bliver der så rigelig brug for al den grønne strøm, som vi kan producere lokalt fra kommende solcelleparker og vindmøller.

Hvis det står til Mette Kristensen og Venstre, skal vi i fremtiden udelukkende have solcelleparker i Svendborg Kommune. Hvordan vil Venstre stille sig, hvis der opstår borgerprotester mod en solcellepark i et lokalområde?

Det er trist, hvis populistiske følelsesladede skræmmekampagner skal være afgørende for, om vi når i mål med et fossilfrit lokalsamfund, så vores efterkommere ikke kommer til at stå med en kæmpe ubetalt klimaregning i hånden.

Det vil jeg ikke være med til, så derfor skal vi fortsat kunne opstille vindmøller i Svendborg Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce