Annonce
Debat

Debat: Vi skal behandle borgere og erhvervslivet ordentligt

Et billede med en virksomhed på Ryttermarken 8, hvor der ikke er tilknyttet en bolig. Den er arkitekttegnet af Mindedal Rasmussen i 1960érne og passer fint ind i det blandet område, med boliger og erhverv eller begge dele, skriver Majbritt Kjærulff til billedet. Foto: Majbritt Kjærulff/privatfoto

Læserbrev: Svendborg Kommune skal være erhvervsvenlig. Det skal blandt andet ske ved at give god information om miljøkrav, der gælder i erhvervsområder, så virksomheder ikke risikerer at etablere sig, hvor det kan give konflikter med boliger.

Forvaltningen har lagt op til, at Teknik- og Erhvervsudvalget tager en orientering om Erhvervsområde Vest til efterretning, så de kan “give påbud om lovliggørelse” til fire boliger. Det bør ikke bare være noget, som politikerne tager “til efterretning”, men en direkte politisk beslutning.

Kommunen har i årevis givet byggetilladelse til boliger i området. I henhold til Miljøstyrelsens vejledning, så skal der forvaltes som blandet bolig- og erhverv. Ingen af byggetilladelserne har vilkår om, at beboelse kræver tilknytning til en virksomhed.

Annonce

Forvaltningen startede med at sende trusselsbreve (sådan måtte det opfattes af modtagerne) til beboere i syv ejendomme. Det har medført udgifter til en advokat for at forsvare sig. Er det rimeligt?


Det kan dokumenteres, at kommunen i mange år har været bekendt med beboere uden tilknytning til en virksomhed.


I tre tilfælde har forvaltningen nu erkendt, at det er lovligt at bo i boligerne. Har beboerne fået en undskyldning? Vil de få dækket udgifterne? Hvis ikke, er det ikke urimeligt?

I tre andre tilfælde vurderes det, at der kan findes en løsning, og Ryttervej 8 vil få påbud om lovliggørelse, medmindre lokalplanen ændres, selv om kommunen i 1994 var bekendt med to lejligheder på 1. sal. Det kan dokumenteres, at kommunen i mange år har været bekendt med beboere uden tilknytning til en virksomhed. Det er myndighedspassivitet, og der er ikke grund til at søge at håndhæve noget, som kommunen opfatter som ulovligt.

Kommunen har haft store udgifter til advokater i sagen. En ny har nu fået 44.000 kroner, og forvaltningen har bestilt mere hjælp, ligesom der er brugt mange kræfter på at søge at gøre boliger ulovlige. Er det en rimelig måde at bruge penge og ressourcer på?

Selv hvis beboerne i et par af de boliger, som forvaltningen stadig påstår kan være ulovlige at bo i, blev tvunget til at flytte, vil der være mange andre boliger spredt i området. I miljømæssig forstand vil det ikke gøre nogen forskel. Forsøget med at gøre det ulovligt at bo i boligerne må stoppes. Forvaltningen må respektere, at det er et blandet bolig- og erhvervsområde. Blandt andet ved at sørge for, at Miljøstyrelsens støjgrænser bliver overholdt og sørge for korrekt information om det. Alt andet vil være urimeligt over for erhvervslivet og borgerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Faaborg-Midtfyn

Går imod andre praktiserende læger: Faaborg-læge vil gerne vaccinere med skrottede vacciner - hvis myndigheder siger ok

Annonce