Annonce
Læserbrev

Debat: Vi har værdier, der har båret det danske samfund i hundreder af år

Lokaldebat: Som "den nye i klassen" får vi på Svendborg Friplejehjem selvfølgelig mange spørgsmål, hvor folk interesseret spørger ind til, hvad vi egentlig er for en størrelse.

Eksempelvis oplever vi, at der er mange, der tror, at det er dyrere at bo på Svendborg Friplejehjem end på de kommunale plejehjem. Det er imidlertid ikke tilfældet. Boligerne på Svendborg Friplejehjem er opført efter Lov om Friplejeboliger som ligner Lov om Almenboliger. Der skal betales et indskud (som betales tilbage ved fraflytning), og man er berettiget til boligydelse udbetalt fra Udbetaling Danmark, hvilket gør at man også kan bo på friplejehjemmet med en almindelig alderspension. Friplejehjem er således et reelt alternativ til de kommunale plejehjem for alle borgere. Senest hørte vi, i forbindelse med vores arrangement allehelgensaften, at der blandt nogle borgere er den opfattelse, at man skal være troende med en særlig religiøs observans for at kunne bo på Svendborg Friplejehjem. Det er dog heller ikke tilfældet!

Men hvilken betydning har det så reelt, at Svendborg Friplejehjem er ejet af en kristen organisation som Danske Diakonhjem? Svaret er, at på Svendborg Friplejehjem er der plads til alle mennesker (beboere som medarbejdere) uanset deres holdninger og livssyn. Der er stor respekt for hvert enkelt menneske med rummelighed for alle. Du kan derfor på Svendborg Friplejehjem både som beboer og som medarbejder være ateist, kristen, muslim, jøde, buddhist eller for den sags skyld asatroende - kort sagt er der plads til alle på Svendborg Friplejehjem.

Men hvor kommer de kristne værdier og Danske Diakonhjem så ind i billedet på Svendborg Friplejehjem? Værdierne kommer i spil ved, at vi har en plads til alle mennesker med rummelighed og med en respekt for hvert enkelt individ og omsorg for den udsatte i en ligeværdighed, hvor vi samtidig gerne vil dyrke fællesskabet og livsglæden. Faktisk det menneske- og livssyn som har båret vores danske samfund i hundreder af år. Vi er som en del af Danske Diakonhjem samtidig ikke bange for også at yde åndelig omsorg.

Man skal derfor hverken være bange for at søge en lejlighed eller et job hos os.

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Mistillid, illoyalt og ufortjent: Fond opsiger samarbejde om solcellepark med forening, den selv har stiftet

Annonce