Annonce
Læserbrev

Debat: Vi har værdier, der har båret det danske samfund i hundreder af år

Lokaldebat: Som "den nye i klassen" får vi på Svendborg Friplejehjem selvfølgelig mange spørgsmål, hvor folk interesseret spørger ind til, hvad vi egentlig er for en størrelse.

Eksempelvis oplever vi, at der er mange, der tror, at det er dyrere at bo på Svendborg Friplejehjem end på de kommunale plejehjem. Det er imidlertid ikke tilfældet. Boligerne på Svendborg Friplejehjem er opført efter Lov om Friplejeboliger som ligner Lov om Almenboliger. Der skal betales et indskud (som betales tilbage ved fraflytning), og man er berettiget til boligydelse udbetalt fra Udbetaling Danmark, hvilket gør at man også kan bo på friplejehjemmet med en almindelig alderspension. Friplejehjem er således et reelt alternativ til de kommunale plejehjem for alle borgere. Senest hørte vi, i forbindelse med vores arrangement allehelgensaften, at der blandt nogle borgere er den opfattelse, at man skal være troende med en særlig religiøs observans for at kunne bo på Svendborg Friplejehjem. Det er dog heller ikke tilfældet!

Men hvilken betydning har det så reelt, at Svendborg Friplejehjem er ejet af en kristen organisation som Danske Diakonhjem? Svaret er, at på Svendborg Friplejehjem er der plads til alle mennesker (beboere som medarbejdere) uanset deres holdninger og livssyn. Der er stor respekt for hvert enkelt menneske med rummelighed for alle. Du kan derfor på Svendborg Friplejehjem både som beboer og som medarbejder være ateist, kristen, muslim, jøde, buddhist eller for den sags skyld asatroende - kort sagt er der plads til alle på Svendborg Friplejehjem.

Men hvor kommer de kristne værdier og Danske Diakonhjem så ind i billedet på Svendborg Friplejehjem? Værdierne kommer i spil ved, at vi har en plads til alle mennesker med rummelighed og med en respekt for hvert enkelt individ og omsorg for den udsatte i en ligeværdighed, hvor vi samtidig gerne vil dyrke fællesskabet og livsglæden. Faktisk det menneske- og livssyn som har båret vores danske samfund i hundreder af år. Vi er som en del af Danske Diakonhjem samtidig ikke bange for også at yde åndelig omsorg.

Man skal derfor hverken være bange for at søge en lejlighed eller et job hos os.

Annonce
Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

Svendborg

Mand truet med koben

Annonce