Annonce
Læserbrev

Debat: Vi har brug for den lokale presse

Annonce

Læserbrev: Et velfungerende demokrati har brug for en velfungerende og kritisk presse. Det er en hjørnesten. Derfor glæder det mig, at der nu er en økonomisk hjælpepakke på vej til en trængt medieverden.

I disse måneder mærker alle dele af det danske samfund konsekvenserne af corona. Det gælder også medierne – både de lokale og de landsdækkende. Venstre har kæmpet benhårdt med en kulturminister, som har været ualmindelig sløv i ”betrækket”, når det kom til at holde hånden under de danske medier. Det er helt uforståeligt.

Lokale og nationale mediehuse oplever i denne tid faldende annonceindtægter, og det har store konsekvenser. For ethvert lokalsamfund har de regionale og lokale aviser, radioer, fagblade, magasiner osv. stor og afgørende betydning for hele sammenhængskraften og netop det at være lokal og føle den lokale tilknytning. Hvad ville Fyn for eksempel være uden Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende eller den lille lokalavis i Aarup, Folkebladet – for nu blot at nævne et par eksempler. Mon ikke de fleste af os skimmer ugeavisen, når den dumper ind af brevsprækken og glædes over de mange artikler, der fortæller om livet i netop vores lokalområde. Personligt holder jeg meget af ugens stille stund med den lokale ”sprøjte” og en kop kaffe, ligesom jeg altid ”samler noget op”, når jeg læser de to regionale fynske aviser, uanset om det er viden om fynske virksomheder, arrangementer eller blot en interessant artikel om en fynbo, der skiller sig ud.

Et bredt flertal har netop indgået aftale om en økonomisk ”medie-hjælpe-pakke”, så vi forhåbentlig kan få standset blødningen og undgå flere fyringer. Det manglede bare!

Vi skal glæde os over, at vi bor i et stærkt demokrati, hvor meninger brydes. En fri og uafhængig presse er et gode, som vi må og skal holde hånden under, når jorden ryster under os alle sammen.

Arkivfoto: Lasse Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG: Han bliver bare ved og ved

Ærø

Brand i container på HCC Bådeværft

Annonce