Annonce
Svendborg

Debat: Vi er ikke utrygge trods ballade på Oure Efterskole

Arkivfoto: Langeland Kommune

Læserbrev: Vi er om nogen nærmeste nabo til hele skolekomplekset i Oure og har været det siden starten i 1987.

På tre sider af vores matrikel bor der elever. Der kan meget vel i tiden, der er gået, have boet mere end 1000 forskellige elever, hvad enten det har været højskole- eller efterskoleelever.

Alle disse unge mennesker er sikkert ligeså forskellige som alle andre unge, men det helt overordnede billede er, at de er udadvendte, høflige, glade – og morgenfriske. De oplever Østervangen, hvor vi bor, som så tryg, at de benytter stier, fortove og veje som opholdsareal, spiller bold, løber eller blot slentrer, som kun unge mennesker kan. Men det ved vi, så vi passer på dem.

En gang imellem oplever vi høj musik, men hvis ikke det er i den alder, man skal give den gas, hvornår skal det så være? Igennem de mere end 30 år der er gået, har der naturligvis været et par enkelte sager, som jeg har vendt med skolens ledelse, og vi har hver gang fundet en hurtig løsning.

Så vi er på ingen måde utrygge, og vi er slet ikke nervøse for, om skolens ledelse tager professionelt hånd om den meget kedelige hændelse, som vi alene har læst om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Skærmkaos i myndighederne

Det er ikke kønt, når myndigheder må trække på skuldrene og sige, at det er der vist ikke noget at gøre ved. Det er tilsyneladende, sådan sagen om en reklameskærm på Ring Nord ved Svendborg hænger sammen. For selvom politiet mener, at den er vildledende og til ulempe for trafikken, har det ingen betydning, når Svendborg Kommune skal tage stilling til en byggetilladelse. Det vil være magtfordrejning, siger Svendborg Kommune. Det er der jo ingen grund til at betvivle, når sådan et fint ord bliver smidt på bordet. Men så kan politiet vel…? Nej, for det er kommunen, der er vejmyndighed, og derfor kan politiet ikke sætte foden ned og stoppe byggeriet, lyder det fra den uniformerede ordensmagt. Politiet kan kun beordre en nedtagning af skærmen, når den er sat op. Og det er der jo heller ingen velfunderede grunde til at betvivle, når politiet siger det. Det er noget snørklet og også til at trække lidt på smilebåndet af. Men det har jo den konsekvens, at det er blevet mindre sikkert at køre bil på Ring Nord. Og trafikforsker Harry Lahrmann er bekymret på vegne af trafiksikkerheden, når der generelt bliver sat flere og flere skærme op i det danske trafiklandskab. Derfor går det selvfølgelig heller ikke, at myndighed a peger på myndighed b, der peger på myndighed a. Og så sker der så ikke mere. Det her lyder og ligner et hul i bureaukratiet, og det skal stoppes. Hvis det er en tredje myndighed, der kan rede trådene ud og slå fast, om det er en kommune eller politiet, der kan stoppe trafikfarlige skærme på forhånd, så er det bare at komme i gang. Ellers må lovgiverne på banen og skabe klarhed. Mon ikke der også findes mere trafikfarlige skærme end den på Ring Nord, nu hvor politiet ikke mener, at den skal tages ned. Men det er hverken rimeligt over for trafikanterne eller de erhvervsfolk, der står bag sådanne skærme, at vi i Danmark i 2020 ikke har en myndighed med hjemmel til at stoppe sådan et projekt, før der er brugt penge eller lavet buler i bilerne eller det der er værre.

Annonce