Annonce
Svendborg

Debat om vindmøller: - Vi er alle lige, eller?

Visualisering af vindmøller ved Broholm. Tegning: Mogens Leth

Læserbrev: Både en del af Svendborgs kommunalpolitikere og andre grønne aktivister er helt vilde med at få bygget kæmpe vindmøller, der kan levere (grøn) strøm.

Loven udelukker en opsætning af store vindmøller i nærheden af eksisterende møller. Vil man det alligevel, skal de eksisterende møller saneres, det vil sige rives ned, og desuden skal der være mindst 28 gange møllens højde imellem dem. Ellers skal der redegøres for, hvorfor anlæggenes påvirkning af landskabet kan anses som ”ubetænkelige”.

Men åbenbart er loven uden betydning, bare kommunen med et par billeder viser, at landskabet bliver visuelt positivt påvirket. Man vil bygge tre kæmpe (hav)vindmøller samtidig med, at de 12 eksisterende møller nær Broholm, som allerede producerer strøm til 1/6 af kommunes husstande, selvfølgelig skal blive!

Annonce


Hvis kæmpe vindmøller virkelig er så elegante, grønne og ”ubetænkelige” kunstværker, så sæt dem der, hvor man bruger strømmen: i byen!

Silke Vanselow


Som det fremgår af miljøkonsekvensrapporten, findes der en lang række andre love, som heller ikke behøver at blive overholdt af kommunen i denne sammenhæng, hverken afstandsloven mellem de tre planlagte møller, eller loven om harmoniforholdet mellem navhøjde og rotordiameter og heller ikke loven om afstanden til træer og hegn. Flagermusene får et par år til at forsvinde. Derefter skal der sikres, at også den sidste flagermus er væk, (hvilket sandsynligvis går helt af sig selv) og så må rotoren endelig sættes op i fuld fart.

Hvad dette vil betyde for befolkningen, faunaen og landskabet i lokalområdet er man åbenbart ligeglad med, så længe det ikke er i nærheden af, hvor man selv bor!

Hvis kæmpe vindmøller virkelig er så elegante, grønne og ”ubetænkelige” kunstværker, så sæt dem der, hvor man bruger strømmen: i byen!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Hjertelig tak for hjælpen til Christian Eriksens læger – og til hjerteløberen tirsdag i Svendborg. Og forhåbentlig også til flere af os andre

Annonce