Annonce
Ærø

Debat: Vi behøver ikke flere parkeringspladser i Ærøskøbing - bare bedre skiltning

John Moloney, Ærøskøbing
Annonce

Læserbrev: Jeg er begejstret for, at kommunen har besluttet sig for at tackle problemet med parkering i Ærøskøbing. Dog er jeg bekymret for, at den foreslåede løsning - nemlig at bygge flere parkeringspladser - rammer helt ved siden af målet.

Det største problem er ikke manglen på parkeringspladser, men derimod den manglende skiltning. Vi udnytter slet ikke de parkeringsmuligheder, der allerede eksisterer.


Forbedring af skiltningen ville have en øjeblikkelig virkning samt koste en brøkdel af at bygge flere parkeringspladser

John Moloney, medejer af Danish Island Weddings


Det hele starter på færgen, hvor information om parkering er meget ringe. Problemet fortsætter, når besøgende kører af færgen, hvor de eneste skilte fører bilerne op i den gamle bydel i stedet for imod parkeringspladserne.

Derudover ser man ved hver indgang til den gamle bydel det blå “P"-skilt, der ligefrem reklamerer for 2 timers parkering - hvilket effektivt lokker biler ind til byen. Der burde i stedet være skiltning, der styrer bilerne udenom byen.

Derudover er parkeringspladserne i sig selv ikke særlig godt skiltet, så den gamle postparkering bag kommunen ofte er fuldstændig tom - selv i højsæsonen. Denne enorme parkeringsplads kunne også tilpasses således, at man lavede en fodgængerudgang direkte til byen for eksempel.

Vi har også brug for skilte til fodgængere for at guide dem fra parkeringspladserne til byens centrum.

Forbedring af skiltningen ville have en øjeblikkelig virkning samt koste en brøkdel af at bygge flere parkeringspladser. Hvis man blot bygger flere parkeringspladser uden at forbedre skiltene, vil det ikke løse problemet.

Før man påbegynder et omkostningsfuldt parkeringsprojekt, vil jeg opfordre kommunalbestyrelsen og Teknisk Afdeling til at gå igennem byen og se på skiltningen og de parkeringspladser, vi allerede har.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Så kom der billeder af sommerliv ved Nordenhuse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

S-politiker tiltalt 'lille du' og bedt om at passe gryderne: - Respektløst

Annonce