Annonce
Debat

Debat: Venstre trak i håndbremsen

Mette Kristensen, byrådsmedlem for Venstre i Svendborg Kommune. Foto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: På tirsdagens byrådsmøde havde Venstre sat et punkt på dagsordenen med ønske om at få standset en foreslået centralisering af det fynske beredskab og indsatsledelse.

Indtil da havde 28 ud af 29 byrådsmedlemmer ingenting hørt om denne meget væsentlige strukturændring. Hvordan det overhovedet kan ske, når borgmester Bo Hansen sidder i Beredskabskommissionen og repræsenterer både Kommunalbestyrelsen og Svendborg Kommunes borgere, er ikke kun svært at forstå men også svært at få et svar på.

På Byrådsmødet krævede Venstre til afstemning at sende borgmesteren afsted med det mandat, at Svendborg Kommune skulle bevare egen decentrale indsatsledelse. Et flertal udenom Venstre, herunder Borgmesterpartiet selv, stemte imod forslaget og ønskede centraliserings-forslaget sendt i høring. Sådan gik det heldigvis ikke, da sagen to dage senere nåede Beredskabskommissionen. Her blev oplægget skrottet, præcis som Venstre foreslog det på Byrådsmødet, men som et flertal stemte imod. I første omgang var det derfor ikke Beredskabskommissionen, som lokalredaktøren på Fyns Amts Avis, Andreas Wraae Nielsen, lod læserne forstå i sin leder i FAA den 27. februar, men Venstre, der trak i håndbremsen. At Venstre fik afværget en centralisering af det lokale beredskab og indsatsledelse skyldes ikke information fra borgmesteren, men at bekymrede indsatsledere og Svendborg Brandmandsforening gjorde politikerne opmærksom på, at noget var på vej.


Vi glæder os på borgernes og det lokale beredskabs vegne over, at vi nu kan bevare lokal indsatsledelse


Vi glæder os på borgernes og det lokale beredskabs vegne over, at vi nu kan bevare lokal indsatsledelse og ser frem til at få forelagt en evaluering af Svendborg Kommunes seneste 5 års deltagelse i Beredskab Fyn. Denne evaluering skal danne grundlag for en plan for kommunens fremtidige beredskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce