Annonce
Svendborg

Debat: Venstre er nu godt tilfreds med budgetforlig

Mette Kristensen, gruppeformand for Venstres byrådsgruppen. Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce

Læserbrev: At indgå i et budgetforlig, hvor enigheden skal strække sig fra den yderste venstrefløj til den yderste højrefløj, kræver vilje fra alle partier til at indgå kompromisser, og det har alle forligspartierne vist under hele budgetprocessen. Budgettet er indgået i et bredt samarbejde, og det er godt for hele Svendborg Kommune.

Men ligesom nogle partier mener, at et tilskud til et teater på Frederiksøen er uhensigtsmæssigt og uansvarligt, ligeså mener Venstre, at det er uhensigtsmæssigt at fjerne effektiviseringskravet. Det er ikke et udtryk for kritik af budgetforliget, men et spørgsmål om at oplyse borgerne om, hvilke konsekvenser det kan få, og hvorledes det på sigt vil kunne begrænse et økonomisk råderum til andre gode og forebyggende indsatser på ældreområdet.

Jeg kan godt forstå, at Søren Kongegaard reagerer, for det kan blive svært at forklare borgerne, hvorfor man fastholder effektiviseringskravet på nogle velfærdsområder og ikke på andre. For eksempel fastholdes kravet på området for de mest udsatte borgere nemlig social- og handicapområdet, og det samme gælder på skoleområdet. Det er der ingen rød tråd i. Det handler om at, at vi får mest mulig service for skatteborgernes penge, og i en organisation som Svendborg Kommune bør ledelsen hele tiden søge bedre og smartere måder at drive kommunen på. Men derudover er Venstre nu ganske godt tilfreds med det indgåede budgetforlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Restauratør skuffet over banker: - De burde støtte os, som de selv har fået støtte

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce