Annonce
Debat

Debat: Vattede MeToo-artikler

John Jensen søger en gradbøjning i definitionerne af de seksuelle krænkelser, der bliver rapporteret rundt i landet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Tirsdag den 7. september er lederen i Fyns Amts Avis forfattet af chefredaktør Rikke Bekker, en leder, der med den imposante overskrift ”Oprøret kommer også her hos os” lover spændende læsning med bid, men viser sig at være tandløs som en klam karklud.

Lederens eneste formål er at promovere en artikel i bunken af alverdens MeToo, her med adresse i Faaborg, hvor en byrådskandidat føler sig seksuelt krænket af spidskandidaten fra eget parti.

Chefredaktøren pludrer lidt om kønsfordeling blandt klummeskribenter og ansatte på Fyns Amts Avis. Opgøret kommer også her hos os, skriver chefredaktøren, men glemmer at sige, hvem os er. En komplet tandløs leder fra en chefredaktør, som har færdedes i avisens lokaler siden blestadiet, burde kunne fortælle, så vi alle taber kæberne.

Annonce

Selve artiklen om den seksuelt krænkede byrådskandidat fra Faaborg er på samme vattede niveau som mange andre MeToo-artikler. En krænket kvinde fortæller om en efter hendes mening seksuelt krænkende person, men intet om, hvad krænkelsen går ud på. Er krænkelsen verbal, er krænkelsen fysisk med tunge i øret og synlig begejstring i benklæderne, eller er den krænkende voldelig? Hvordan kategoriseres alle disse krænkelser.

Er nutidens kvinder blevet så bornerte, at de lader sig genere af en fuld og liderlig en meter høj mandsling i kørestol?

Som hørende til det køn, som krænker til højre og venstre, er jeg helt klar over, at der findes utallige klamme skiderikker på alle niveauer i samfundet og tvivler ikke på, at alle de kvinder, som står frem, er blevet krænket, men jeg mangler en gradbøjning af krænkelserne.

Et godt eksempel kunne være tidligere folketingsmedlem fra Radikale Venstre Kristian Hegaard, som er svært handikappet, måske ikke meget mere end en meter høj og bevæger sig rundt i en elektrisk kørestol.

Da jeg ganske enkelt ikke fatter, hvordan en person med et sådant handikap kan være krænkende, spurgte jeg et par personer af modsat køn med ungdom i 70'erne og 80'erne, hvad de ville stille op med en kørestolsbruger på en meters højde, som viste krænkende adfærd.

Ingen ville lade sig krænke, højest grine lidt og spørge til hans spændende sexliv. En sagde, at hun ville køre ham ud på toilettet, tage strømmen til stolen og dække hans hoved med et vådt håndklæde. Så kunne rengøringspersonalet tage sig af ham, når festen var forbi.

Er nutidens kvinder blevet så bornerte, at de lader sig genere af en fuld og liderlig en meter høj mandsling i kørestol?

Annonce
Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kæmpe redningsaktion ved Sydlangeland: Dykker bjærget i god behold efter tur i meget dårligt vejr og stærk strøm

Langeland For abonnenter

Mike blev snydt af sin revisor: - Da jeg skulle udbetale løn, var min konto lukket

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Langeland

Skøn nyhed til weekenden: Forsyningsselskab ophæver koge-anbefaling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Har FAA ikke en kulturel forpligtelse?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Svendborg

Se videoen: Sådan finder du vej ved Ørkildskolen

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Kultur For abonnenter

Kære læser: Vi lytter til jeres kulturkritik – så lad os mødes!

Langeland

Debat: Det er usandsynligt godt arbejdet af den nuværende kommunalbestyrelse, for den den gamle lokalplan var lavet totalt tåbeligt

Annonce