Annonce
Svendborg

Debat: Vanvidskørsel i Svendborg - kommunen bærer også sin del af ansvaret

Politi
Annonce

Læserbrev: Kommunen bærer også sin del af ansvaret.

Vi var sikkert flere borgere i området omkring Marslevvej og Byhaven i Svendborg, som kunne glæde sig over at læse i gårsdagens avis, at politiet torsdag aften havde konfiskeret en meget hurtig og larmende motorcykel, der har generet området igennem den seneste tid. Da jeg selv bor i området, har jeg heller ikke kunnet undgå at lægge mærke til den pågældende motorcykel, som de seneste par uger ofte er kørt henad Marslevvej, med ekstremt høje hastigheder.

Når det er sagt, så mener jeg dog også, at Svendborg Kommune bærer sin del af ansvaret for, at det overhovedet kan lade sig gøre at køre så stærkt på Marslevvej. Siden 2016 har jeg forgæves gjort kommunen opmærksom på, at der ved den tredje indsnævring ad Marslevvej mangler et hastighedsdæmpende bump, hvilket gør, at man med meget stor hastighed kan køre direkte gennem denne indsnævring. Og dette er netop, hvad der har været tilfældet med den pågældende motorcykel.


Spørgsmålet forbliver derfor, hvorfor kommunen fortsat vælger ikke at foretage sig noget? Det er forhåbentligt ikke fordi, der først skal ske en ulykke på stedet, og økonomi kan det næppe heller være, da der vil blive tale om et meget lille stykke arbejde, som skal udføres

Bent Skovlund Adriansen


Selvom jeg har været i dialog med kommunens ingeniør, som er ansvarlig for trafikområdet, samt forelagt sagen for udvalgsformanden for Trafik og Infrastruktur, så har Svendborg Kommune valgt intet at foretage sig i sagen. Som begrundelse henholder kommunen sig til en fartmåling fra november 2017, der viste, at der ikke var sket uheld på strækningen i perioden 2014-2018, samt at gennemsnitshastigheden på det pågældende sted ikke lå over de tilladte 50 kilometer i timen. Dette er sikkert også rigtigt, da langt de fleste heldigvis overholder hastighedsgrænsen. Men nu siger en gennemsnitshastighed jo som bekendt ikke noget om de enkelte bilister/motorcyklister, som kører ekstremt for stærkt, som netop er tilfældet med motorcyklen, så reelt kan målingen ikke bruges til noget.

Spørgsmålet forbliver derfor, hvorfor kommunen fortsat vælger ikke at foretage sig noget?

Det er forhåbentligt ikke fordi, der først skal ske en ulykke på stedet, og økonomi kan det næppe heller være, da der vil blive tale om et meget lille stykke arbejde, som skal udføres. Så lille, at jeg har spurgt kommunen, hvad arbejdet ville koste, da jeg i givet fald selv ville betale det. Jeg venter stadig på svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce