Annonce
Læserbrev

Debat: Valdemars Slots naboer vælger at blive siddende i bilen

Annonce

Lokaldebat: Den australske senator Jordon Steele-John kan man for tiden finde på Facebook, hvor han kalder det for hykleri, når hele regeringer (her den australske) benægter sammenhængen mellem kulafbrænding og klimaforandringer. Det må betyde dels, at politikerne er begyndt at lytte til videnskaben - og dernæst, at nu er det lige før, vi skal gøre noget drastisk. Undtagen på Sydfyn. Her synes man, at det er drastisk at stige ud af bilen.

I forbindelse med Valdemars Slot-diskussionen har næsten 800 mennesker skrevet under på, at det vil være et alvorligt indgreb, hvis man stopper biltrafikken gennem portene. Sædvanligvis kan man bruge sit forurenende, ildelugtende køretøj som undskyldning for, at ellers kan man ikke nå fra jobbet til afhentning af ungerne i god tid. Men hvor mange arbejdspladser og børneinstitutioner (som vel egentligt burde forskånes for udstødningsgasser?) er der lige ved Valdemars Slot?

En læserbrevsskribent mener, at lukningen af portene hænger sammen med at udvide jagten i skoven, og det er naturligvis gustent nok, men at vedkommende samtidigt sætter adgang til området lig med bilkørsel er dybt bekymrende.

Måske kunne man forstå det, hvis det var turister uden kendskab til området, der protesterede, men det er lokale! Mennesker der ellers havde udsigt til mindre trafik, renere luft og plads til at nyde alt det grønne. Her kunne de på en enkel måde have beskyttet kulturarven, forbedret miljøet og bidraget en smule til nedbringelse af CO2-udslippet, men de valgte at blive siddende i bilen.

Måske er der noget i sagen om Valdemars Slot, der ikke er kendt af avislæsere uden for Tåsinge? Eller er klima- og miljøbevidstheden ikke nået til Sydfyn?

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Ærø For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

20 millioner at gøre godt med: Nu skal kommunalbestyrelsen på Ærø blive enige om, hvordan pengene bruges

Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce