Annonce
Ærø

Debat: Utilfredsstillende information om ærøsk solcellepark

Ulla de Frey. Arkivfoto: Anna Stærbo
Annonce

Læserbrev: Den 17. juni vedtog kommunalbestyrelsesmødet (KB), at solcelleanlægget mellem Rise og Thorup på 500.000 kvadratmeter skal gennemføres. Vi er nu i en høringsperiode. (Foreløbig er et kommuneplantillæg og en ny lokalplan sendt i høring. Først senere skal politikerne tage stilling til, om solcelleparken skal etableres, red.)

Siden 2018 har vi i området på opfordring af Danmarks Naturfredningsforening (DN) bedt om visualisering med it-manipulerede fotos af området før og efter anlæg og efter bevoksning i 1, 3 og 5 år. DF anførte, at vi skulle bede om et kompetent firma, der var specialister i visualisering.

Men vi har aldrig fået den. Det viser sig, at der længe har ligget en visualisering hos kommunen. Men ligesom vi aldrig har fået besked om noget som helst tidligere angående solcellerne i hverken mail, eboks eller postkasse, har vi heller ikke fået besked om den.

Der er indkaldt til borgermøde den 11. august. I Stokkeby har man fået information om mødet via eboks, men stadig intet til os. Ved forespørgsel: Bare ”Se efter i ugeavisen”. Utilfredsstillende, når det er alvor for os i området.

Vi bad i 19 om aktindsigt og fik en stabel mails om diverse ligegyldigheder, men for eksempel ikke de første aftaler.

Det viser sig, at kommunen godtager, at Better Energy (BE) foretager visualiseringen. Uacceptabelt. Det er BE, der tjener på strømmen og bringer den ud af øen. På det sidste kort fra BE har de tilsyneladende opgivet celler på dele af området, og minsandten om det ikke netop er dér, før og efter-billederne er taget! Med en lup kan man på et af billederne se et par celler i det fjerne. Vinkler fra Thorup var ikke med nogen steder.

En klat i bakket landskab så stor, at det tager tre kvarter at gå rundt om, kan ikke være usynlig.


En klat i bakket landskab så stor, at det tager tre kvarter at gå rundt om, KAN ikke være usynlig.

Ulla de Frey


Da jeg på KB bad om møde om BE's version og den, vi selv har lavet med mange flere fotovinkler, fik jeg to gange svaret: ”Det kan jeg ikke garantere”.

Har på mail anmodet om print af både visualisering og sag. Jeg stoler desværre ikke på, at det hele er lagt på nettet. Har ikke modtaget noget – endnu.

Derfor støt Ærøs landskabsoplevelser - blandt andet med underskrifter. Se hvordan på Facebook og hvide søjler fremover. Lad os finde nye energiformer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Fordrukken kvinde sov på perron

Annonce