Annonce
Langeland

Debat: Urealistisk med lokalpoliti på Langeland?

Det var med en vis undren, jeg læste borgmester Tonni Hansens indlæg om muligheden for at få lokalt forankret politi tilbage til Langeland, da han anså det for urealistisk.

Det er godt nok noget af en slatten holdning at have som borgmester, da han jo åbenbart går imod de ønsker, der er fra hans borgere om et lokalt forankret politi, der er synlig i gadebilledet, både nat og dag.

For mig at se var det da en katastrofe, at man i efteråret 2016 nedlagde lokalstationer og landpoliti på hele Fyn og Ærø.

Lokalt kendskab som politimand er da alfa og omega, og det er forsvundet i takt med centraliseringen og kun et politi, der fungerer som brandslukning.

Ærø var vel nok den eneste lokation, der fik lidt ud af reorganiseringen. Selvom betjentene er tilknyttet Svendborg, så er der mulighed for at møde en patruljevogn på alle tider af døgnet, selvom der ikke er tale om et lokalpoliti.

Tonni Hansen føler, at der er en lav kriminalitet på Langeland, og alt er da også relativt. Men når man ser på statistikken, viser den, at Langeland har ca. 12 gange så mange anmeldelser som på Ærø på næsten samtlige parametre, såsom, indbrud, vold og tyveri.

Langeland har kun dobbelt så mange indbyggere som Ærø.

Så kæmp for at få lokalpolitiet forankret på Langeland, borgmester, og få et trygt Langeland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce