Annonce
Langeland

Debat: Undgå usle og personlige angreb, men giv gerne plads til politiske drillerier

Formand Helle Hansen opfordrer på vegne af SF Langelands bestyrelse til en god og sober debattone frem mod det kommende kommunalvalg. Privatfoto. 
Annonce

Vi går politisk en spændende tid i møde. Valgkampen er i gang, hvilket vi både kan høre og læse. Det er spændende, hvilke initiativer og politiske mærkesager de enkelte partier vil fremlægge. I SF håber vi, at disse initiativer og mærkesager er til langelænderens bedste fremfor intentioner om at indtage evt. magtpositioner.

De bedste valgkampe er de som sætter politikken i fokus. Selvfølgelig skal der i en valgkamp levnes plads til humor og drilleri, hvorimod usle og personlige angreb ikke bør finde sted. Et eksempel på politisk drilleri kan være, som når Venstre bemærker, at der mangler åbenhed fra den siddende borgmester og en journalist, ved hjælp af ”talfærdighed”, påpeger at den nuværende kommunalbestyrelse har flere lukkede sager end under den tidligere kommunalbestyrelse. Man kan nemt, ud fra en avisoverskrift, komme ud i den vildfarelse, at det er antallet af lukkede sager, der er afgørende for en kommunalbestyrelses åbenhed i forhold til borgerne. Dette ville være en misforståelse.

I de 17 år jeg har siddet med om bordet i kommunalpolitik, har der altid været punkter på den lukkede dagsorden. Der har også været punkter, som ikke er skrevet med en overskrift, men som kommer som orienteringspunkter, f.eks. briefinger etc.

Åbenhed eller ej, så er der punkter, som ikke fra dag ét kan komme på en åben dagsorden. Dette er både nuværende og tidligere kommunalbestyrelsesmedlemmer vidende om. Der er sager, der af hensyn til enkelte borgere, virksomheder eller hensyn til ansatte ikke kan lægges ud til offentligheden, før en sagsbehandling har fundet sted og er undervejs i det politiske system. Ikke desto mindre kan det have betydning, at politikerne kender sagens omstændigheder fra den spæde start. Disse potentielle sager orienteres der om under den lukket dagsorden.

Vi skal ikke gøre os til dommere over, hvorvidt det er den nuværende eller tidligere kommunalbestyrelse, der har behandlet flest lukkede sager. Således finder vi heller ikke antallet interessant, uanset hvilken partifarve der befinder sig ved roret. I SF ser vi frem til en god og sober valgkamp. Vi vil, som altid, gøre vores bedste for at prioritere ordentlighed og have fokus på politikken.

På vegne af SF Langelands bestyrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Annonce