Annonce
Svendborg

Debat: Udvikling er en forudsætning for, at Svendborg ikke bliver nedslidt

Arkivfoto: Tim K. Jensen
Annonce

Læserbrev: På grund af Folketingets ubegribelige uvilje til at stille kommunerne nogenlunde lige, skal der igen spares mange millioner. Vi hører fra mange borgere igen og igen - jamen, hvorfor kan der så blive råd til landsstævne og andre udviklingsprojekter? Hvorfor kan pengene ikke bruges på flere varme hænder? Det er fordi, anlæg herunder landsstævne og andre projekter, typisk er engangsudgifter - hvorimod flere varme hænder forudsætter, at der er penge på budgettet (drift) år efter år.

Hvis vi undlader at bruge penge på udvikling, ville Svendborg Kommune hurtigt blive nedslidt og miste sin tiltrækningskraft. Vi skal sørge for, at kommunen vedbliver at være attraktiv og spændende, både som handelsby, men også i forhold til kultur og bosætning.

Under 2. Verdenskrig foreslog Winston Churchills finansminister at skære i kulturstøtten for at finansiere krigen - hertil svarende Churchill: "Hvad kæmper vi så for?" Eller som en anden har sagt: "Kultur er ikke samfundets fedtlag - det er rygraden".

Det kan altid diskuteres, hvor der skal spares, hvor der skal udvikles og hvilke projekter, der skal fremmes, men vi må aldrig falde i den grøft, hvor enten drift, kultur eller udvikling bliver modsætninger - de er derimod hinandens forudsætninger.

Jeg synes efterhånden, det er svært at holde balancen, da økonomien er så skæv på grund af den manglende vilje fra Folketinget. Derfor vil besparelserne, uanset på hvilket område i kommunen vi taler om, have så stor betydning, at det går den forkerte vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

150 bekymrede borgere til vindmøllemøde: - Vi er især bange for støjgenerne

Annonce