Annonce
Svendborg

Debat: Udgifter til flygtninge og velfærdsmigranter er skyld i at Svendborg skal svinge sparekniven

Arkivfoto: Louise Koustrup.

Læserbrev: Nu ser Svendborg konsekvensen af en landsskadelig politik, hvor indvandrere fra især muslimske lande aldrig bliver selvforsørgende og bliver her i landet til evig tid.

En del af årsagen til de store besparelser skyldes stigende sygehusudgifter og en udligningsreform, som i den grad er brudt sammen. Men en anden væsentlig årsag til Svendborgs katastrofale økonomi er udgifterne til flygtninge, som aldrig bliver selvforsørgende. Her har vi et efterslæb, der går flere år tilbage. Og Svendborg ligger fortsat helt i bund med at få flygtninge og migranter i arbejde.

Er det byrådets skyld? Ikke direkte, men når samtlige medlemmer i byrådet, pånær DF, tilhører partier i Folketinget, som gør flygtninge til indvandrere i kommunerne, så er man vel lidt medskyldig.

Det er klart, at når man ikke er selvforsørgende, så betaler kommunen alt fra boligudgifter, tandlæge, transport, institution, tolke og et hav af andre sociale ydelser. Og vi skal huske på, at staten ikke giver den refusion som tidligere. I sidste ende går pengene til flygtninge fra velfærdskontoen. Det går ud over vores velfærdsydelser, og det har vi aldrig ønsket i Dansk Folkeparti. Flygtninge skal være her midlertidigt og vende hjem, når forholdene tillader det, og hvis man ikke er selvforsørgende efter et par år, skal ydelserne ophøre.

En ny fremskrivning fra Finansministeriet viser, at ikke-vestlig indvandring og efterkommere koster varigt 33 milliarder kroner om året frem til 2100 - derfor skal vi have en effektiv hjemsendelsespolitik. Midlertidig ophold skal være midlertidigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Tietgenprisen 2019 går til en dynamisk mand i spidsen for et driftigt værft

GOG

2019 er væk: GOG-profil opereret i knæet

Læserbrev

Debat: Imod alle odds

Den 22. november 2017, dagen efter optælling til kommunevalget, skrev Fyns Amts Avis en artikel om, at jeg som ny i politik var blevet valgt ind i byrådet ”imod alle odds”. En fin artikel, som afspejlede mit opstillingsforløb og min vej ind i det politiske univers. Lige nu, to år efter er vi halvvejs inde i valgperioden, og ham John Arly er stadigvæk optimistisk om Sydfyn og vores kommune. Jeg er, som troldmandens lærling, ikke blevet afskrækket af politikertilværelsen, og det som følger med på godt og ondt. Tværtimod har indsigten gjort, at jeg er styrket i troen på, at der kan gøres en forskel, og at de 29 velmenende byrødder hver især ønsker det bedste for byens borgere. Dog med forskelligheder i afsættet og politisk observans. Vores dygtige aktive bokseklub Rollo har lige holdt et fantastisk stævne, hvor der blev fightet hårdt, og paraderne var oppe. Jeg fornemmer, at politikerne på Sydfyn, for de flestes vedkommende, har paraderne nede for tiden. Fordi der er skabt politisk ro og en vis enighed og fælles fodslaw om vejen frem i kommunen. Borgmester Bo Hansen (S) går ind for et transparent samarbejde, hvor alle inviteres med til bords, og det har skabt ro i bokseringens røde og blå hjørner. Nuvel, der var vist lidt stød under bæltestedet i enkelte udvalg, men ”sådan er det jo”, som Margrethe Vestager ville sige. Går det helt galt, så kan vi altid gå en tur med borgmesteren, så får vi morgenluft, og det klarer hjernen. Det er et sundt og rigtig godt initiativ Bo udviser. Jeg glæder mig til de næste to år i denne valgperiode. Og jeg glæder mig især over, at arbejdsløsheden er historisk lav, der bygges som aldrig før, økonomien er på rette spor, skatten fastholdes, klimaet prioriteres, og der kommer flere lærlinge i arbejde. Det skal vi glæde os over og ikke kun lade os forfalde til den negative indfaldsvinkel. Der er altid plads til forbedringer. På børne- og ældreområdet strammer det til blandt andet grundet demografiske udfordringer. Det må der kigges ind til, men dog ud fra de økonomiske begrænsninger, som kommunens budget lægger. Phil Collins synger den skønne sang ”Against all odds”. Jeg tager gerne ordene til mig og ser frem til de kommende to år, hvor meget vil skyde op i min og vores kommune, og hvor et fantastisk landsstævne lurer. Så nu hvor skibet sejler på smult vande og sikker kurs, så tænker jeg, at det jo faktisk går ret godt - imod alle odds.

Ærø

Biltrængsel på havnefronten: Ærøexpressen søger om mere bilplads på Marstal Havn

Annonce